Lesbos

In de Egeïsche Zee niet ver van Turkije ligt het grote eiland Lesbos. Een eiland dat is ontstaan uit twee (inmiddels niet meer actieve) vulkanen. De oorspronkelijke vulkaankegels zijn gezonken, waardoor twee baaien zijn ontstaan. Door zijn vulkanische oorsprong vind je een aantal heetwaterbronnen op Lesbos waar het geothermisch verwarmde water uit de grond omhoogkomt. Mytilini is de hoofdstad van het eiland. Met onder andere een kasteel, een amfitheater en een archeologisch museum een echte aanrader.

Informatie over Lesbos

Beste foto's & tips van Lesbos

'490015' door Jelle51 '490015' door Jelle51

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Bijeneter met libelle

Jelle51

Aan het pad van de West River zie je op een gegeven moment een stortplaats waar ook bergen aarde zijn gestort. Een ideale plek voor bijeneters om een nest hol in te grafen. Met en auto kan je dicht in de buurt komen. De vogels blijven rustig zitten of vliegen af en aan. Zo kan je prachtige opnames maken. Samen met vrienden hebben wij menig uurtje bij deze prachtige vogels doorgebracht.

'491316' door Jelle51 '491316' door Jelle51

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Bijeneter met open...

Jelle51

Het is altijd moeilijk om op het juiste moment af te drukken. Deze vogels zijn zo snel, toch is het altijd weer kicken als het wel lukt. De bijeneters zijn op Lesbos rijk vertegenwoordigd, begin mei is de beste tijd om ze te spotten!

'457495' door Jelle51 '457495' door Jelle51

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

In volle vlucht 3

Jelle51

De bijeneters komen meestal de eerste week van mei binnen op Lesbos. Ze gaan gelijk op zoek naar een geschikte nestplaats. Dar graven ze een gang in het zand waar ze hun nest in maken. Ze zitten vaak in koppeltjes op een tak in de buurt ven hun hol. Ik vind het een van de mooiste soorten die in Europa voor komen.

Laat kaart zien