Kreta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paraskevi, voorbij Anatoli op Kreta.

Kreta,
Griekenland


Startend vanuit Istro (Noord Kreta nabij Agios Nicolaos) kun je een route rijden die onder meer leidt tot Anatoli. Het is ook op deze route dat je vanaf een uitzicht punt een mooi zicht hebt op zowel de Middellandse zee (ten noorden) als de Libische zee (ten zuiden). Neem je halverwege de afslag naar Anatoli (en dus niet naar Ierapetra) dan kom je uiteindelijk langs Paraskevi (wel opletten, want het staat nauwelijks aangegeven en voor je het weet ben je er al weer voorbij).
We hebben het hier over een kerkje gelegen bij een waterval aan de voet van een berg (prachtig wandelgebied overigens). Als je goed luistert hoor je het water stromen. Als je vlak naast de weg een trapje bestijgt, vind je het kerkje. Rond het kleine kerkje en de waterval bevindt zich een kleine taverne. Volgens mijn Kretenzer vriend Panajotis (lid van een plaatselijke wandelvereniging en aangever van deze tip) de beste taverne van dit deel van Kreta. En op een plaatselijke Griek na komt hier dus niemand. Zeker geen Westerling.
En wat bleek? Fantastisch. Voor de liefhebbers van natuur, wandelen, ontdekken, rust en een culinaire beloning de gouden tip!

Herman.