Hydra

Hydra ligt in de Argo-Saronische Golf, niet ver van Athene. De stad ligt tussen rotsachtige heuvels die zijn bebouwd met traditionele huisjes met rode daken en blauwe deuren. Hydra is een autovrij eiland. Vervoer van personen en goederen gebeurt er per ezel. Het eiland is bereikbaar via veerverbindingen met Piraeus, de havenstad bij Athene,  Poros, Spetses en Egina. Daarnaast is er een veerverbinding met de stad Ermioni.

Informatie over Hydra

Beste foto's & tips van Hydra

'528107' door RReintjes '528107' door RReintjes

GriekenlandHydra

GriekenlandHydra

Autoloos eiland

RReintjes

Op het eiland Hydra wonen zo'n 3000 mensen en niemand bezit daar een auto, motor, bromfiets of welk gemotoriseerd vervoermiddel dan ook, dat is verboden op Hydra. Dus boodschappen doe je met je (muil)ezel. De kat op de voorgrond geeft geen aandacht aan het lokale verkeer.

'533784' door RReintjes '533784' door RReintjes

GriekenlandHydra

GriekenlandHydra

Pittoresk

RReintjes

Vanaf begin 1980 bezoeken we praktisch jaarlijks één of meerdere Griekse eilanden. We hebben er inmiddels 53 bezocht. Onze twee favoriete eilanden zijn Ikaria en Kythira, maar het pittoreske Hydra is ook zo'n indrukwekkende belevenis.

'511909' door RReintjes '511909' door RReintjes

GriekenlandHydra

GriekenlandHydra

Onvergetelijk

RReintjes

Toen we de haven van Hydra naderden had ik een prachtig zicht vanaf de boot op de trapsgewijze bouw van de huizen tegen een heuvel, met de haven van dit stadje op de voorgrond. Het was een voor mij onvergetelijk moment.

Laat kaart zien