Cycladen - overige eilanden image

Cycladen - overige eilanden


Beste reistijd

Cycladen - overige eilanden
Griekenland
Arenaria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Cycladen - overige eilanden

Het weer in Cycladen (overige eilanden)

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Cycladen te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is voor de Cycladen? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden.
 

Beste reistijd voor de Cycladen

 * De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in de Cycladen:

Mei tot begin juni is ideaal. Betrekkelijk rustig, de wereld staat in bloei, aangename temperatuur, uitgeruste Grieken die zich verheugen op het komende seizoen. Nadeel is dat nog niet alle ferry’s varen. Kleinere eilanden zijn in deze tijd moeilijk te bereiken – als je er al kunt komen. Juli en augustus zijn druk en warm: 30-35 graden. Er waait de Meltemi, een droge noordenwind die ferryschema’s overhoop kan gooien. Ook half augustus/begin september is prima – alle ferry’s gaan, winkels en hotels zijn nog open, de zee is opgewarmd en het hoogseizoen is voorbij. Veel accommodaties zijn ’s winters dicht.