Naxos foto's & tips

'501870' door hansdewildt '501870' door hansdewildt

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Portara op Palatia !

hansdewildt

Een van de (vele) hoogtepunten van onze zomervakantie in Griekenland vond ik de aankomst op Naxos, want als je bij de haven van dit Cycladeneiland aankomt, zie je vanaf de boot aan de linkerkant van de haven direct dé grote trekpleister van dit eiland: de Portara (de grote poort). Deze prachtige poort uit de oudheid staat op Palatia, dit was eens de heuvel waarop Portara stond, maar omdat de zeespiegel gestegen is sinds de oudheid, staat Portara nu op een eilandje dat verbonden wordt met Naxos-stad door een smalle dam, waarover je te voet naar Portara kunt komen. Dit kan best een spannende oversteek worden , omdat de zee nogal wild kan zijn en de golven dan af en toe over de dam slaan. Het maakt de aantrekkingskracht van deze 'attractie' natuurlijk alleen maar groter. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de zee en over Naxos-stad. Door de poort kun je het kasteel van Naxos-stad nog net zien.

'415027' door hansdewildt '415027' door hansdewildt

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Bergachtig !

hansdewildt

Het eiland Naxos is behoorlijk bergachtig zeker in vergelijking met de omringende eilanden. Eén van de bekendste archeologische bezienswaardigheden op dit Griekse eiland is de 2500 jaar oude tempelpoort. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht op de hoogste berg van Naxos, de Zas. Hij steekt 1001 m. boven de zeespiegel uit en valt op door zijn mooie kleuren. (deze foto is gemaakt met een polarisatiefilter)

'504972' door hansdewildt '504972' door hansdewildt

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Panorama !

hansdewildt

Eilandhoppen naar het prachtige eiland Naxos, het grootste eiland van de Cycladen. Vanaf de boot zie je Naxos- stad al liggen. Naxos is het eiland van de citrusbomen, mooie stranden en grotten. Het Venetiaanse kasteel in Naxos – stad, dat hoog tegen de bergen ligt tussen al die drukke straatjes is goed te zien. (even uitklappen) Een heerlijk eiland om te fietsen, wandelen en te relaxen aan de mooie stranden.

'339424' door TravelGoom '339424' door TravelGoom

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

House for Sale

TravelGoom

" House for Sale You can read it on the sign House for Sale It was yours and it was mine And tomorrow some strangers will be climbing up the stairs To the bedroom filled with memories The one we used to share " Naxos,oostkust

'500632' door jamievanommering '500632' door jamievanommering

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Naxos

jamievanommering

Santorini en Mykonos zijn de twee meest bekende eilanden van de Cycladen en absolute must-visits. Het minder bekende Naxos, het grootste eiland van de Cycladen, is ook de moeite van het bezoeken waard. Naxos wordt gekenmerkt door sfeervolle dorpjes en lange zandstranden. Op deze foto zie je Naxos-stad (Chora) met bovenop de heuvel het oude Venetiaanse kasteel. Je kunt hier leuk dwalen door de smalle steegjes. Met de lokale bus verplaats je je gemakkelijk over het eiland.

'416574' door hansdewildt '416574' door hansdewildt

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Dorpje !

hansdewildt

Het eiland Naxos is behoorlijk bergachtig zeker in vergelijking met de omringende eilanden. De prachtige berg Zas is de hoogste berg van Naxos. Hij steekt 1001 m. boven de zeespiegel uit en valt op door zijn prachtige kleuren. De witte dorpjes en hier en daar een verdwaald kerkje geven een mooi contrast met vulkanische en kleurrijke ondergrond. (de foto is gemaakt met een polarisatiefilter)

'337893' door TravelGoom '337893' door TravelGoom

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Griekse melodie -Stef

TravelGoom

Het is al zoveel jaar geleden, dat kleine eiland in de zon Het witte huis, waar onze liefde eens begon We lachten samen naar het leven, en werden dronken van geluk Nog denk ik vaak, aan dat eiland terug Hoor ik die Griekse melodie, is het net of ik ons daar weer zie Whot the f... is Stef Ekkel en waarom noem je jezelf zo? Oja, het eiland Donousa gezien vanaf Naxos.

'524804' door hansdewildt '524804' door hansdewildt

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Sfeervol Naxos !

hansdewildt

Náxos is een Grieks eiland en gemeente in de Egeïsche Zee, met zijn oppervlakte van 448 km² het grootste eiland van de Cycladen, een eilandengroep waartoe bijvoorbeeld ook Tinos, Mikonos en Paros behoren. Het is van oudsher beroemd vanwege zijn marmer en zijn wijn. Mmmm. Aan de haven zijn veel restaurantjes waar je heerlijk kunt eten met een goed glas wijn en tegelijk kunt genieten van de zonsondergang.

'339182' door TravelGoom '339182' door TravelGoom

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Apollonas

TravelGoom

Helemaal op het noordpuntje van Naxos ligt het idylische dorpje Apollonas onwerkelijk en nietig op de rotsen. Aan de achterkant van het dorp (niet zichtbaar) ligt een klein zandstrand waarlangs enkele visrestaurantjes liggen.

'256141' door ruudblok '256141' door ruudblok

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Griekse ansichtkaart

ruudblok

Als ik ergens arriveerde dan bekijk altijd de ansichtenstandaard van de locale kiosk. In Griekenland is dat iets speciaals. Zijn hebben een bepaalde stijl die ik mooi vindt. Nu wil ik jullie die stijl laten zien met foto’s door mij zelf gemaakt. Deze foto is gemaakt tijdens het eiland hoppen op een van de Cycladen-eilanden

'421821' door TravelGoom '421821' door TravelGoom

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Naxos Graves

TravelGoom

In het noorden van Naxos ligt het dorp Koronida met een tussen de groene heuvels ingeklemde begraafplaats. In het typisch Griekse blauw en wit met graven van marmer. Vanuit het dorp wandel je er in een paar minute naartoe.

'439588' door estrellamar '439588' door estrellamar

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Sunset

estrellamar

we logeerden op het eiland naxos in naxosstad.het is een rustig eiland,waar je nog strandjes helemaal voor jezelf kan hebben.in naxosstad is het aangenaam vertoeven met de vele,heel smalle steegjes in het oude centrum en in de haven kan je genieten van een mooie sunset

'345333' door TravelGoom '345333' door TravelGoom

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Landleven op Naxos

TravelGoom

Naxos is een heerlijk ontdekeiland waarbij het leuek is dat je met de huurauto de vele uithoeken van het eiland kunt bezoeken. Deze oudere dame en heer (de leeftijd van de ezel ken ik niet) trof ik 's middags op het land. Drie uur later liepen ze met bepakt dier op de weg, ik neem aan terug naar huis.

'431986' door Fransvdg '431986' door Fransvdg

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Eet smakelijk

Fransvdg

Hier hangt inktvis te drogen. Ik lust het, maar het is niet mijn favoriete gerecht. Vaak is het nogal taai en de garnering of het korstje moeten voor mij de smaak maken. Maar voor iedereen die er wel gek op is: geniet er van! (Dit is een gescande dia.)

'341038' door TravelGoom '341038' door TravelGoom

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Naxos Chora

TravelGoom

Het is genieten als je met de veerboot aankomt op Naxos en de hoofdstad zo ziet liggen. Naarmate je dichterbij komt groeit de zin om de oude stad (Chora) te verkennen. Die stelt niet teleur.

'334617' door vivelafem '334617' door vivelafem

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Lonesome Cowboy

vivelafem

I am just a lonesome cowboy And I'm travelling all alone I ain't even got a nickel To call my baby on the phone Just beyond the mountain lies a city And I hear it calling me Saddle up and ride you lonesome cowboy Here is where you'll find your destiny In my dreams the lights shine bright and pretty Near to me and yet so far Will I always be a lonesome cowboy Am I only reaching for a star Ride. ride, ride, ride along cowboy Sing, sing, sing, sing a song cowboy Will I ever leave this lonesome valley Really see the lights that shine Gotta find what lies beyond the mountain Gotta rope and tie that dream of mine I am just a lonesome cowboy And I'm travelling all alone If you don't call me baby Then I'm never coming home Elvis - Lonesome Cowboy: http://youtu.be/npQqLDFK954

'153935' door TicoTica '153935' door TicoTica

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Spons verkoop aan het

TicoTica

Deze man liep aan het hele mooie Plaka beach strand in naxos. Hij probeerde er zijn sponsjes aan de man/vrouw te brengen.

'343439' door TravelGoom '343439' door TravelGoom

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

De boot komt

TravelGoom

De veerboot vanuit Santorini vaart tussen de Cycladische eilanden Paros en Naxos door. Op het strand van Naxos bieden de grote ronde stenen overdag schaduw.

'305784' door TravelGoom '305784' door TravelGoom

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Heilige hoogte

TravelGoom

Kapelletje hier, kapelletje daar, wijd verspreid over de toppen van het Naxos-iaanse (?) binnenland. Helemaal in de verte ligt buureiland Paros. Oja, foto genomen vanaf een kapelletje bovenop een ...

'335577' door TravelGoom '335577' door TravelGoom

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

De Burgermeestertjes

TravelGoom

'Pssst, die rechter is burgemeester geweest', fluistert de ober me in. Vanaf het terras aanschouw ik de twee oudere mannen die hun stoelen pontificaal op de stoep hebben neergezet. Ieder die langskomt wordt aangesproken en ja, wie kan er dan nog om de oud burgemeester heen?

'533860' door hansdewildt '533860' door hansdewildt

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Portara !

hansdewildt

Bij aankomst op het eiland Naxos zie je vanaf de boot aan de linkerkant van de haven direct dé grote trekpleister van dit eiland: de Portara (de grote poort). Deze prachtige poort uit de oudheid staat op Palatia, dit was eens de heuvel waarop Portara stond, maar omdat de zeespiegel gestegen is sinds de oudheid, staat Portara nu op een eilandje dat verbonden wordt met Naxos-stad door een smalle dam, waarover je te voet naar Portara kunt komen. Vanaf dit eilandje heb je weer een prachtig uitzicht over de zee en over Naxos-stad met het kasteel dat boven deze stad uitkomt. (de foto is gemaakt met een polarisatiefilter)

'310507' door TravelGoom '310507' door TravelGoom

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Dorpskerkhof

TravelGoom

Het blauw wit blijft vertegenwoordigt ook in de afgelegen bergdorpen van Naxos. In dit geval bij het dorp Koronos in het noorden van het eiland. Op de achtergrond zusterdorp Skado.

'557386' door hansdewildt '557386' door hansdewildt

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Molens !

hansdewildt

Ze staan er nog wel, maar wat zijn sommige molens in Griekenland toch gammel. De wieken hangen met ijzerdraad aan elkaar en de zeilen zijn soms niet meer dan gescheurde katoenen lappen. Toch is het goed dat ze er nog staan, want ze horen nou eenmaal bij het mooie landschap en stadsgezicht van de prachtige Griekse eilanden.

'312012' door TravelGoom '312012' door TravelGoom

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Uitgestapt

TravelGoom

De bus rijdt verder over de smalle bergstraten voor noordelijk Naxos. Deze oudere mevrouw is uitgestapt en vervolgt haar weg naar de eerstkomende deur met in haar handen (niet zichtbaar) een bosje uien. De schaduw van de bus is nog te zien.