Corfu

'525773' door JMoerkens '525773' door JMoerkens

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Het Vlacherna Klooste

JMoerkens

Het Vlachérna-klooster, zonder twijfel één van de mooist gelegen gebouwen op Corfu. Het is een piepklein schilderachtig klooster, dat van 1682 tot 1986 daadwerkelijk nog in de originele functie had. Inmiddels zit er alleen een klein kapelletje en een souvenirwinkel. Maar toch is het prachtig om te zien, en even het kleine schiereilandje op te lopen. Je kunt ook een mooi boottochtje maken naar het rechts in beeld gelegen eilandje. Bovendien ligt deze plek naast een luchthaven. Er ligt een dam waar je op kunt lopen. Wanneer je hier op staat, heb je mooi zicht op Vlachérna, terwijl de vliegtuigen vlák boven je hoofd vliegen. Een bijzondere ervaring! Deze plek is gelegen bij het plaatsje Kanoni. Er zijn wat eetgelegenheden, dus het is een leuke stop om bijvoorbeeld te lunchen wanneer je het eiland met je huurauto verkent.

'494077' door ErwinenManon '494077' door ErwinenManon

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Pelekas Beach

ErwinenManon

Pelekas Beach is volgens ons een van de mooiste stranden op Corfu. Dit strand heeft in vergelijking met de andere stranden weinig resorts en toeristen. S ’avonds en in de weekeinden weet de lokale bevolking dit strand ook zeker te waarderen, er worden verjaardagen gevierd en families en vrienden komen bij elkaar om souvlakis op de bbq’s te bereiden. Het strand en de baai zien er ook schitterend uit, kijk zelf maar!

'463055' door JMoerkens '463055' door JMoerkens

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Old Corfiot Lady

JMoerkens

Lefkimmi is een dorp op Corfu waar je nog de authentieke sfeer kunt ervaren. Na koffie te hebben gedronken met alleen maar locals om me heen, wandelde ik wat door de straten. In de verte zag ik deze mysterieuze oude dame. Ze sjouwde wat met haar emmers, al werd me niet duidelijk wat het nut daarvan was. Ze liep voortdurend zo krom, en hield haar gezicht zo goed als verborgen. Ik vond het een prachtig beeld, ook door de olijfgroene kleur van haar voordeur. Ik pakte direct een zoomlens en heb haar als een ware paparazzi gefotografeerd.

'460104' door JMoerkens '460104' door JMoerkens

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Vliegtuigspotten

JMoerkens

Ik plaatste al eens foto van het mooie Vlacherna-kloostertje op Corfu. De ligging vond ik echter minstens zo spectaculair als het gebouwtje zelf. Pal ernaast ligt namelijk een kleine luchthaven. Je bereikt het klooster alleen per bootje of via de loopbrug die je rechts op deze foto ziet. Wanneer je hier overheen loopt kan er zomaar ineens een vliegtuig vlak boven je hoofd hangen. Ik ben een tijdje op deze brug blijven staan om deze bijzondere vliegtuig-spot-ervaring enkele malen mee te maken, Oordoppen had ik helaas niet bij me! (vergroten levert een mooier beeld op) Nu zou ik natuurlijk de brug kunnen slaan naar de Disney-film 'Planes', maar ik denk dat de redactie al zoveel goede inzendingen heeft inmiddels, ik zal het ze besparen ;-)

'494873' door JMoerkens '494873' door JMoerkens

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Corfiotische Rotskust

JMoerkens

Enkele van de meest paradijselijke baaien van Corfu vind je bij Paleokastritsa. Wanneer je zelf een motorbootje huurt, kun je de meest idyllische strandjes volledig voor jezelf hebben buiten het seizoen. Ook zonder bootje kun je echter genieten van de mooie grillige kustlijn. Dit prachtige ruige stukje kust zag ik ergens langs de hoofdweg van het dorp. Je had hier zelfs een duikplank om in het blauwe water te duiken, en sommige sprongen vanaf de hoge rotsen. Aan mij niet besteed, maar wel heel leuk om te aanschouwen met een colaatje in de hand :-) Op deze foto zie je ook enigszins het groene karakter van het eiland terug. Het is een aanrader voor een ontspannen Europees tripje naar de zon, met genoeg mogelijkheden voor activiteiten!

'496376' door afrika '496376' door afrika

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Mooi straatje

afrika

Zomaar een mooi straatje in Lakones, een rustig en slaperig dorpje net boven Paleokastritsa. Naar die stad loopt hiervan uit ook een wandelpad. De bougainvillea stond prachtig in bloei.

'436801' door dennisenroel '436801' door dennisenroel

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Goudkust

dennisenroel

Corfu wordt ook wel het 'groene eiland' genoemd. In vergelijking met de andere Griekse eilanden valt er dan ook relatief veel regen, wat de vegetatie ten goede komt. In de omgeving van Palaiokastritsa liggen enkele prachtige baaien, waarvan dit er één is. In het zachte avondlicht kleurden de rotsen goudgeel.

'503674' door JMoerkens '503674' door JMoerkens

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Dobberen in...Droomba

JMoerkens

Hoewel Corfu een gangbaar vakantie-eiland is, betekent dit niet dat je elke plek met drommen toeristen hoeft te delen. Zo huurde ik op een strand bij Paleokastritsa een motorbootje voor een paar tientjes, die je dan volledig tot je beschikking krijgt (de besturing is eenvoudig). Met dit vaartuigje kun je zelf de prachtige kustlijn verkennen, en voor anker gaan bij verlaten fijne zandstrandjes. Of je snorkelt in het azuurblauwe water. Hoe dan ook heb je ongetwijfeld een heerlijke dag. Paleokastritsa zelf is redelijk druk bezocht, maar de meeste mensen ploffen met hun handdoek zo dicht mogelijk bij de parkeerplaats. Dus de échte pareltjes (die je alleen via zee kunt bereiken) kun je zomaar voor jezelf hebben, te gek! Het bootje op de foto is niet de mijne overigens, die was van een luie mede-dobberaar. Wie goed kijkt, ziet zijn voet nog over de rand van het bootje steken! :-)

'458072' door JMoerkens '458072' door JMoerkens

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Vanaf het Oude Fort

JMoerkens

Kerkyra (Corfu-stad) is een gezellig en schilderachtig stadje, waar je rustig een dagje voor uit kunt trekken, De Venetianen bouwden er twee forten. Deze foto maakte ik vanaf het oude fort, waarbij je richting het vasteland van Griekenland kijkt. Een hele mooie plek om even van het uitzicht te genieten!

'449698' door Oswald '449698' door Oswald

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Beelden bij Sisi´s...

Oswald

Corfu, een heerlijk eiland wat in mijn optiek niet per se heel erg Grieks is, maar desalniettemin interessant, zeker buiten de seizoenen om. Net onder Corfu-stad ligt het Achilleion. Wiki hierover: Het Achilleion (Grieks: ???????? of ?????????) is de zomerresidentie die de Oostenrijkse keizerin Elisabeth ("Sisi") tussen 1889 en 1892 liet bouwen op het Griekse eiland Corfu. Nadat Elisabeth al in de jaren zestig verschillende keren op Corfu was geweest om te kuren, vatte zij een enorme belangstelling op voor de Griekse mythologie. Ze bleef regelmatig reizen maken naar Griekenland. Na de tragische dood van haar zoon Rudolf besloot ze zich daar te vestigen. Haar man, keizer Frans Jozef was bereid de bouwsom van 9 miljoen gouden franken te betalen.

'491209' door JMoerkens '491209' door JMoerkens

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Vriendelijke Boer in.

JMoerkens

Vlakbij de zeer mooie maar druk bezochte baaien van Paleokastritsa, vind je het rustige bergdorpje Makrádes. Om hij dit dorpje te komen neem je de weg naar Lakones vanuit Paleokastritsa. Het dorpje heeft haar Griekse traditionele karakter weten te bewaren, alhoewel de hoofdstraat toch voornamelijk gericht is op de verkoop van de lokale producten waar het dorp bekend om staan: Olijfolie en honing. Je kunt er van alles proeven, leuk om eens te doen. Langs de weg stond ook deze vriendelijke boer met zijn vrouw olijfolie te verkopen in een kraampje. Hun gastvrije voorkomen miste het effect niet: Er staat nu een flesje van zijn olijfolie in mijn keuken. Wanneer je de weg naar boven vanuit Makrádes vervolgt, word je beloond met een waanzinnig uitzicht over de mooie baaien en kustlijn van Paleokastritsa.

'505510' door JMoerkens '505510' door JMoerkens

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

De Legendes van Canal

JMoerkens

Het Canal d'Amour is een aantal rotsformaties aan de noordkust van Corfu, in de buurt van Sidari. De rotsen zijn wonderlijk uitgesneden door het water van de zee. Hierdoor lijken het net zeer zorgvuldig op elkaar gestapelde zandplaten. In feite is dit ook zo. Bijzonder om de macht van water te zien wanneer het de tijd krijgt. De plek is bekend vanwege de legendes. Zo zou een stel dat samen in het kanaal zwemt voor altijd samen blijven. Wanneer het kanaal in de schaduw ligt, moet je niet aarzelen erin te zwemmen: Je zult voor altijd gelukkig in de liefde zijn! Zo simpel is het! En tot slot richt ik me tot alle vrijgezelle dames. Wanneer je al zwemmend aan je droomman denkt, zul je volgens de legende diezelfde dag nog (!!!) je droomprins ontmoeten! Ik snap niet dat mensen zo ingewikkeld doen over de liefde... reis gewoon massaal af naar Canal d'Amour en je bent verzekerd van levenslang liefdesgeluk.

'501897' door JMoerkens '501897' door JMoerkens

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Café met Perfect...Ui

JMoerkens

Na een mooi dagje toeren op Corfu, eindige ik mijn dag met een cocktail en een perfecte zonsondergang bij Seventh Heaven Café. Dit café/terras/restaurantje is bovenop de kliffen van Logas Beach gelegen, nabij het dorpje Peroulades. Vanaf het terras kijk je uit over zee, waar de zon prachtig ondergaat. Ze hebben goede cocktails en je kunt er tevens een eenvoudige maaltijd bestellen. Er zijn zelfs schommelstoelen! Hoe kun je je avond beter eindigen...

'200804' door biancavanderwerf '200804' door biancavanderwerf

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Lavender ocean

biancavanderwerf

Op Corfu vind je bijna overal wel fotogenieke plekjes, soms moet je daar even voor hannessen om ook een fotogenieke foto te maken :-), zoals met een kapot statief in de branding staan. Het was heel grappig voor de voorbijgangers! Corfu is het meest bloemrijke eiland van heel Griekenland! Ik werd bijna bedolven door alle geuren..

'494181' door afrika '494181' door afrika

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Ruige kliffen

afrika

Nog een foto van de prachtige kust van Corfu. Deze is genomen aan de westkust, in de buurt van Paleokastritsa, de tweede stad van Corfu. De kleuren van het water zijn bijna surrealistisch, zo blauw en groen. Een prachtige tegenstelling tot de ruige kliffen.

'496717' door JMoerkens '496717' door JMoerkens

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Kerkyra: Een Stukje..

JMoerkens

Corfu-stad (ook wel Kerkyra genoemd) is een levend schilderij. De statige of vervallen panden in pasteltinten geschilderd, romantische balkonnetjes en overal bruisende terrassen. Ik vond het een geweldige stad om doelloos doorheen te struinen! Je voelt de invloed die de Venetianen in het verleden hebben uitgeoefend in alles, de sfeer is eerder Italiaans dan Grieks. De stad heeft twee Venetiaanse forten: Het Oude Fort en Het Nieuwe Fort. Het oude is cultureel gezien wat interessanter om te bezoeken, maar van een bezoekje aan het Nieuwe Fort krijg je ook gegarandeerd geen spijt. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad, met het Griekse en Albanese vasteland als decor op de achtergrond. Deze foto nam ik tussen de kantelen van het fort door.

'485553' door JMoerkens '485553' door JMoerkens

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Hangoudere in Gouvia

JMoerkens

Corfu is een heerlijk vakantie-eiland waar je zowel op ontdekking kunt gaan als tot rust kunt komen. Wanneer je van rust houdt, heb ik een leuk hotel voor je: Hotel Fiori in Gouvia. Gouvia is een kleinschalig dorpje met een haventje en enkele gezellige eetgelegenheden. Verwacht geen bruisend nachtleven, maar gewoon wat voorzieningen. Het hotel is kleinschalig en heeft een fijne tuin met zwembad om in te liggen. Het ligt een stukje van de weg af, dus je komt er echt tot rust. Het grootste voordeel is dat het hotel gunstig geprijsd is, omdat het enigszins buiten het dorp ligt. Hierdoor houd je wel budget over om een huurautootje te nemen. Hiervandaan kun je dan mooi het eiland verkennen! Het hotelpersoneel is vriendelijk en de kamers zijn schoon. Niet heel groot, niet heel luxe, maar gewoon prima wanneer je er eventjes tussenuit wilt! Op de foto een hangoudere aan het water van Gouvia. Elke avond verzamelden de oudere mannen zich om samen het nieuws van de dag te bespreken. En aan het buikje te zien zal het bier daar zo nu en dan best een rijkelijk bij vloeien ;-)

'487646' door Zandkorrel '487646' door Zandkorrel

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Zuurstokroze

Zandkorrel

Het doet bijna pijn aan je tanden, deze zuurstokroze gevel. Je ziet veel mooi gekleurde huisjes op Corfu, anders dan bijvoorbeeld Kreta, waar wit de dominante kleur is voor huizen. Ik vind het allebei wel wat hebben :-)

'499803' door JMoerkens '499803' door JMoerkens

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Zee van Diamanten op.

JMoerkens

Corfu is een heerlijk eiland voor een korte vakantie. Veel te zien, leuke dorpen en stadjes en prachtige baaien. Deze foto maakte ik vanaf het strand van Agios Georgios, een fijn breed zandstrand. Aan het einde van de middag stond de zon laag en ontstonden er een prachtige schitterend op het water, net een zee van diamantjes! Overigens is het wel een leuk idee om in één van de baaien een motorbootje te huren (eenvoudig zelf te besturen) en gewoon wat rond te dobberen. Dan kun je soms voor anker gaan op plekken waar niemand anders te vinden is. Voor het perfecte vakantiegevoel!

'519075' door JMoerkens '519075' door JMoerkens

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Een Dag in Kerkyra

JMoerkens

Kerkyra, de hoofdstad van het groene eiland Corfu, is van een opmerkelijke schoonheid. De statige of vervallen Venetiaanse panden in pastelkleur, romantische balkonnetjes en gezellige pleintjes en terrassen. Een heerlijke stad om doelloos doorheen te slenteren! Door de invloed van de Venetianen in vroegere tijden van bezetting is de sfeer is eerder Italiaans dan Grieks. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door twee Venetiaanse forten: Het Oude Fort en Het Nieuwe Fort. Cultureel gezien is het oude fort interessanter, maar voor een mooi uitzicht over de stad EN het oude fort, kun je beter het nieuwe fort beklimmen. Vanaf hier heb je waanzinnig uitzicht over de kleurrijke stad, met het Griekse en Albanese vasteland op de achtergrond. Rechts in beeld zie je dus het oude fort boven de stad uitstijgen. Trek voor een bezoek aan de stad gerust een dag uit. Dan kun je tussendoor genieten van de leuke terrasjes en restaurants. Voor je diner raad ik 'La Cucina' aan. Het is redelijk aan de prijs, maar je krijgt heerlijke gerechten (in de open keuken zie je men de pasta vers maken!) en de bediening is vriendelijk. Bijna te vriendelijk. Maar ach, je bent op vakantie en mag best een beetje vorstelijk behandeld worden ;-)

'486770' door JMoerkens '486770' door JMoerkens

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

De Kloosterdeur van..

JMoerkens

Het kleine klooster Vlacherna, prachtig gelegen op het eiland Corfu, is een bezoekje waard. Niet alleen vanwege het bouwwerkje zelf, maar ook vanwege de vliegtuigen die er laag over vliegen door het nabij gelegen vliegveldje. Ik plaatste hier al eens eerder foto's van. Helaas is Vlacherna geen klooster meer, alleen een kleine kapel en een winkeltje. Maar je kunt nog wel de mooie elementen zien die de vroegere functie laten zien. Op dit doorkijkje zie je de oude kloosterdeur en het aandoenlijke binnenpleintje.

'444943' door JMoerkens '444943' door JMoerkens

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Voor Anker

JMoerkens

Één van mijn favoriete herinneringen aan mijn vakantie op Corfu vorig jaar, is de middag dat we een motorbootje huurden en op eigen houtje rond gingen varen langs de prachtige kust bij Paleokastritsa. Spectaculaire rotswanden en paradijselijke (en vaak rustige!) strandjes. Soms even het bootje voor anker, een plons nemen in het absurd blauwe water, snorkelen, en daarna opdrogen op het bootje.. om vervolgens weer op avontuur te gaan. Heerlijke plek! (vergroten geeft een mooier beeld)

'424438' door REvanSlooten '424438' door REvanSlooten

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Grieks blauw

REvanSlooten

In 2012 zijn we een week naar Corfu geweest, een heerlijk relaxt en groen eiland met mooie stranden. Het zeewater is heerlijk helder en met ontzettend veel kleuren blauw, zeker bij de baaien van Paleokastritsa.

'501332' door afrika '501332' door afrika

GriekenlandCorfu

GriekenlandCorfu

Inwoner van Lakones

afrika

Enige tijd geleden heb ik een foto van een aantal oude mensen in het dorpje Lakones op Corfu geplaatst. Daar zat deze man ook bij. Maar ik vind hem zo'n karakteristiek hoofd hebben dat hij ook een soloportret verdient....