Corfu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kerkyra - Corfu - rondje hoofdstad

Corfu,
Griekenland


Uitzicht op het Oude Fort (Palaió Froúrio) in Kerkyra, de hoofdstad van het Griekse eiland Corfu. De stad leent zich prima voor een afwisselend dagje bezienswaardigheden afstruinen en relaxed wandelen.
Wij begonnen onze dag met een bezoek aan het Oude Fort dat op een schiereiland is gelegen, welke nagenoeg omringd is met helder blauw water waar diverse bootjes en boten in dobberen. Vanaf het fort heb je een mooi uitzicht over de stad en het vaste land van Griekenland en de mozaïektentoonstelling is ook een bezoekje waard. Daarna even wat drinken langs het water en door naar het Oude Paleis (Palaiá Anáktora) voor een quick visit. Vervolgens door de knusse winkelstraatjes met zijn wit/zand/oker-kleurige pandjes en robuust straat/tegelwerk naar het Byzantijns museum gewandeld. In een oude Venetiaanse kerk kun je daar genieten van Oosters-Orthodoxe schilderkunst en diens theologische boodschap. Tegen lunchtijd liepen we langs het water terug naar ons beginpunt, maakte we een wandeling door stadspark esplanade en voerde ik de vele duiven die het park rijk is. Na de lunch wilde we een bezoek brengen aan het archeologisch museum, maar dat bleek wegens rigoureuze renovatiewerkzaamheden gesloten. Nu hadden we de dag verder winkelend en flanerend door kunnen brengen, maar wij kozen ervoor met de huurauto een stukje verder te rijden naar Analípsis. Dit schiereiland net onder Kerkyra en langs de luchthaven was in de Oudheid de woonplaats van de inheemse bevolking van Corfu. Het is er heerlijk rustig toeven. Je kunt zwemmen bij strandbad Mon Repos of een bezoekje brengen aan het kasteeltje van Mon Repos. Door het kasteelpark wandel je naar deze statige zomervilla, waarna je in het park op zoek kunt naar restanten uit de Oudheid (zoals een Romeins thermencomplex en een een tweetal tempels). Stel je van de restanten niet al teveel voor, maar de omgeving, het uitzicht en het idee van een archeologische zoektocht maken de wandeling echt de moeite waard ;)
Wat ons betreft een heerlijke dag in Kerkyra, waar je ondanks een dagvullend programma toch blijft hangen in de fijne ontspannen sfeer van Corfu.