Rhone-alpes

'508384' door Sandral '508384' door Sandral

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Les gorges du Fier

Sandral

Het wandelpad langs de rotswanden van deze diepe, smalle en hoge uitgesleten canyon, is aangelegd in 1868. Deze bijzondere natuur bezienswaardigheid ligt 10 km. links van Annecy. Het pad is 300 meter lang , dus een beetje kort, maar je kijkt je ogen uit. Gratis parkeren. Entree 5,50 p.p.

'424294' door BibiBar '424294' door BibiBar

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Waterval Sautadet

BibiBar

In de Ardêche, regio Rhône-Alpes, kun je je flink uitleven op het gebied van sport. Zo kun je o.a. schitterende wandelingen maken naar de watervallen van Sautadet. Het zien van het kolkende en snel stromende water met het daarbij passende geluid blijven indrukwekkend.

'397661' door Moraimavdf '397661' door Moraimavdf

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Pont Sur LÁrdeche...

Moraimavdf

Balazuc is een klein pittoreske dorpje in het zuidoosten van Frankrijk. Het middeleeuwse dorp Balazuc behoort tot de 100 mooiste dorpen van Frankrijk. Het is bekend om zijn aantrekkelijke straten, die uitkomen op de oostelijke oever van de Ardèche. Vanaf de brug kunt u langs de rivier wandelen. De huizen in Balazuc zijn gebouwd van kalksteen, Enkele resten van stadswallen, een Romaanse kerk en een vierkante kasteeltoren zijn de stille getuigen van het rijke verleden van Balazuc. (bron: vakantie arena)

'383057' door rendua '383057' door rendua

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Verlichte waterbekken

rendua

Deze kalksteen waterbekkens van Gours ligt in de Grottes de Saint Marcel d' Ardeche in Saint-Marchel-d' Ardeche. Deze grot behoort tot de langste van Europa. De natuurlijke ingang is bij de rivier de Ardeche. De waterbekkens worden verlicht en veranderen regelmatig van kleur. De moeite waard om te bezoeken als je in de Ardeche bent, een bijkomend voordeel bij warm weer, je koelt er wel lekker van af.

'413240' door BVanEersel '413240' door BVanEersel

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Zit en geniet.

BVanEersel

Op weg naar Suzette door prachtige wijngaarden passeerden we een smalle weg met het bord "Domaine Saint Amant". Het weggetje moesten we in en na wat draaien en keren kwamen we bij deze kleine wijnproducent. Na wat proeven op het terrasje en genietend van het uitzicht besloten we toch maar weer een paar dozijn mee te nemen.

'559746' door karinm '559746' door karinm

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Rustplaats op de Tour

karinm

Op de Tour de la Vanoise, een prachtige meerdaagse wandeltocht, kom je leuke hutten tegen, zoals deze, de Refuge de Plan Sec: het lijkt wel een Hans-en-Grietje huisje, zo knus, de ontvangst is hartelijk, het eten prima, de bedjes heerlijk, maar vooral de omgeving doet je watertanden (zeker als je daar dan op het terras kunt zitten met een koud biertje)! Er is ook een dagwandeling te maken naar deze hut, overdag is het dus wat drukker, maar 's avonds zijn alleen de wandelaars nog over die meerdere dagen wandelen voor de boeg hebben. Wij kwamen op deze tocht de eigenaar van Cicerone guides en zijn vrouw tegen, hebben een aantal uurtjes met hen gelopen en gekletst over de tochten die zij al hadden gemaakt. Een van hun (Engelstalige) gidsjes gaat over deze wandeltocht, een prima boekwerkje. Ik heb geen aandelen hoor!

'417853' door niekdeha '417853' door niekdeha

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Een koningspage op...

niekdeha

In het dorpje Brancion werden we naast de pittoreske steegjes en uitzichten ook nog verrast door deze dartele vlinder. Een schitterende koningspage op een blauwe kaardenbol...

'554385' door Sandral '554385' door Sandral

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Oud Romeinse brug

Sandral

Deze Romeinse brug uit de 1e eeuw, waar het riviertje de Ouvèze onderdoor stroomt, splitst het middeleeuwse stadje Vaison-la-Romaine, in een oud en modern gedeelte en is nog steeds in gebruik. Tijdens de WO II werd ze door de Duitse bombardementen zwaar beschadigd, maar weer in de oorspronkelijke staat hersteld. Op 22 september 1992 vielen er nabij deze Romeinse brug, als gevolg van een vloedgolf, 37 doden te betreuren, nadat de al weken droogstaande rivier in een woest kolkende rivier veranderde na een stortbui. De eeuwenoude brug bleef nagenoeg ongedeerd.(bron;wiki)

'413241' door BVanEersel '413241' door BVanEersel

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Klimop.

BVanEersel

In het pittoreske dorpje Saint-Roman-de-Malegarde zag ik deze muurbeplanting. Je ziet het vaker in deze regio, maar de kleurschakering tegen de grijze muur was gewoon te mooi om niet te fotograferen.

'398537' door Koolen '398537' door Koolen

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Gorges de l Árdeche

Koolen

Gorges de l'Ardeche is een prachtige kloof om met de auto te verkennen. Eén van de bekendste punten is de Pont dÁrc, een natuurlijk gevormde brug over de rivier de Ardèche waar veel kano's en kajaks te zien zijn. Ook kun je hier heerlijk zwemmen.

'374087' door Mariekedanbo '374087' door Mariekedanbo

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Winterse sferen:...Sn

Mariekedanbo

Toen het te hard sneeuwde om te kunnen ski-en, zijn we gaan sneeuwwandelen met een gids. Mijn vriendin en ik waren de enige gekken die de sneeuw wilden trosteren die dag. (De mannen bleven liever in de warmte van ons appartement...) Onze beloning was groot. De gids wist en paar mooie paadjes door maagdeijk witte sneeuw. En kon zelfs sproen van ree-en en sneeuwhazen aan wijzen. Doordat we raquettes, (soort van tennisrackets) onder onze schoenen hadden gemonteerd, zakten we niet zo ver door de sneeuw. Wat ook hielp is dat de gids het pad voorbewerkte. Echt een aarnader om tijdens je skivakantie te doen.

'437476' door SHendriks '437476' door SHendriks

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Empty river

SHendriks

De mooiste, stilste en avontuurlijkste wandeling ooit! Klimmen en klauteren lang zeer smalle rotspaadjes. Over een lege waterval zien te komen, omdat het pad die kant op ging en je geen ander alternatief had, wilde je doorlopen. Het was een wereld voor je alleen!

'540055' door Sandral '540055' door Sandral

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Vaison-la-Romaine

Sandral

Dit charmante en authentieke middeleeuwse stadje heeft 2 kernen. Het nieuwere gedeelte met als centrum place Montfort en het oude stadscentrum over de Romeinse brug uit de 1e eeuw, met het hoger gelegen middeleeuwse kasteel. We parkeren beneden, even voorbij de brug en slenteren door de oude straatjes en kijken onze ogen uit, want in elk hoekje is wel iets moois of leuks te zien . Het ligt aan de voet van de mont Ventoux, 16 kilometer verderop.

'387757' door MrsD '387757' door MrsD

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Entree van het dop...

MrsD

Het dorp is onderdeel van de piste. Waar je meestal vanuit het dorp met een skilift naar de piste gaat, ligt de piste hier temidden van de restaurants en de supermarkt. Vanaf dit punt vertrekken er 6 skiliften naar de verschillende gebieden.

'557434' door Sandral '557434' door Sandral

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Vaison-la-Romaine

Sandral

Bent je in de buurt van de Mont-Ventoux, en vindt je middeleeuwse stadjes leuk om te bezoeken, dan moet je dit schattige dorpje met zijn hoger gelegen kasteel en Romeinse brug uit de 1e eeuw zeker aandoen. Jammer van de moderne postbusjes, maar verder waan je echt in vroegere tijden.

'570103' door karinm '570103' door karinm

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Wandelen in Frankrijk

karinm

In de serie over de Tour de la Vanoise nog eentje: de aankomst bij de refuge Col de la Vanoise. Een mooi slingerpaadje leidt langs 2 meertjes (waarvan je er één op de foto ziet) om vervolgens aan het eind van een lange wandeldag aan te komen bij deze hut, waar ik met m'n rug naar toe sta. Schoentjes uit, biertje erbij, genieten!

'569368' door karinm '569368' door karinm

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Huttentocht in de...V

karinm

De Tour de la Vanoise is een prachtige rondwandeling van een week in mooi ruig gebied. We starten vanuit Pralognan en lopen een mooie huttentocht; we komen door bos, zien schapen en gemzen, horen watervallen klateren en trotseren het hooggebergte. De hutten waar we verblijven zijn prima, en zelfs in augustus is het er niet zo druk. We genieten een hele week van dit ruige landschap met de prachtigste vergezichten!

'569484' door karinm '569484' door karinm

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Wandelen in alle...vr

karinm

Het wordt hier vaak gezegd: vroeg opstaan loont, zeker als je foto's wilt maken met mooi licht of wild wilt spotten. Ook tijdens een huttentocht is het heerlijk om vroeg te starten, je hebt dan lekker de tijd om onderweg eens rustig aan te doen, of juist een extra klimmetje te pakken. Hier lopen we in alle vroegte weg uit de Refuge du Col de la Vanoise, op de huttentocht waar ik al eerder foto's van plaatste. Gelukkig liggen er steenplaten in het ondiepe Lac des Vaches, zodat we met droge voeten aan de overkant komen. De zon is nog niet boven de bergen uit, en dat zorgt voor een paars-blauw licht op het begin van deze wandeldag.

'559532' door Sandral '559532' door Sandral

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Les Gorges du Fier

Sandral

De Fier is een rivier die loopt door een smalle kloof (canyon), en waar op 26 meter hoogte, zonder veel hoogteverschil, een houten steiger/loopplank is gemaakt in 1868. Het pad is 300 meter lang en je doet er heen en terug zo ongeveer een uurtje over. De erosie van de rotsen, ook aan het begin en eind van de kloof, is hier prachtig te zien. Parkeerplaats is gratis en dichtbij. Versnaperingen te koop bij de ingang. Geschikt voor kinderen en mensen die moeilijk ter been zijn.

'561401' door Sandral '561401' door Sandral

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Vaison-la-Romaine

Sandral

Dit romantische stadje, met haar middeleeuwse centrum, heeft smalle slenterstraatjes waar ik helemaal verliefd op ben geworden. Oude overdekte wasplaatsen, pleintjes met fonteinen, de weg van kinderkopjes. Het is net of je in een filmdecor loopt. Hier een sfeervolle opgang naar een prachtig huisje, waar ik graag even binnen had willen kijken. Het beste in voor-of najaar te bezoeken, maar heeft ondanks het toerisme zeker zijn authentieke karakter behouden.

'551832' door karinm '551832' door karinm

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Ochtendmist in La...V

karinm

's Ochtends vroeg opgestaan, we hebben een lange wandeldag voor de boeg. De Tour de la Vanoise is een paar dagen gevorderd, slapen in hutten, de hele dag wandelen en prachtig weer. Op een helling in de ochtendmist, vlak voor ons: een gems. Hij blijft even staan, kijkt naar ons en schiet omhoog, de berg op. Safari in Europa...

'533916' door Hns '533916' door Hns

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Garage

Hns

In een weinig fotogeniek dorpje langs de Route Napoleon vond ik dit bordje op een oude garagepoort. In mijn ogen staat het een beetje symbool voor de manier waarop het leven is blijven stilstaan in sommige Franse bergdorpen.

'566482' door PatrickPereira '566482' door PatrickPereira

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Into the great wide..

PatrickPereira

de ideale manier om de stress van je af te schudden. Op de motor en dan de grote leegte tegemoet. Als je er dan nog wat bochten bijkrijgt en fantastische vergezichten over de Alpen kan je dag niet meer stuk

'1114336' door Kikienroute '1114336' door Kikienroute

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Voorjaar in de Drôme

Kikienroute

Vorig jaar kon het nog. In het voorjaar een weekje naar Frankrijk. Een paar jaar geleden ontdekte ik de Drôme Provençale en sindsdien is het mijn favoriete streek. Dit is nog het echte Frankrijk, hier nog geen massa’s toeristen. We hebben hier een heerlijk kleinschalig vakantieadres van een gastvrije familie uit Lyon. En het is hier geweldig wandelen in de bergen, met dit soort uitzichten. Eindeloos groen en geen mens te zien. Op een heldere dag kun je de in de verte de Mont Ventoux zien. Je bent hier omringd door de bergen en toch zit je vlakbij Nyons, een authentiek gezellig stadje met een heerlijke markt en een prachtige Romaanse brug. Die laat ik een andere keer graag zien.