Pyreneeen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Logeren in Landelijk Frankrijk

Pyreneeen,
Frankrijk


Het Franse departement Gers is één van de rustigste en minst bezochte departement van het land. Enerzijds terecht, want er zijn maar weinig toeristische trekpleisters in dit gebied. Maar toch ook onterecht, omdat het juist daardoor het authentieke karakter heeft behouden. Hier is het rustig, landelijk en de bevolking werkt hard maar geniet van het leven. Er zijn overal boerderijen te vinden, er wordt kaas gemaakt, foie-gras, wijn etc. Op veel van deze plekken kun je ook van alles proeven en kopen. Ook het landschap wordt gedomineerd door de landerijen. Uitgestrekte wijn- en maïsvelden worden van elkaar gescheiden door smalle autoweggetjes. Heerlijk om hier zonder doel rond te rijden en te genieten van de rust en eenvoud die hier in de lucht hangt. Hier kom je echt even tot jezelf.

De foto is gemaakt bij Domaine a Marmande, een leuke B&B tussen de maïsvelden. Een uitstekende service en een karakteristieke entourage (een voormalig klooster) maken deze plek tot een fijne accommodatie. 's Ochtends stond ik eenmalig vroeg op om de dauw nog in de maïsvelden te zien. Mooi hoe de pluimpjes oplichtten in het eerste zonlicht. Deze foto maakt ook duidelijk waarom men dit gebied wel eens het niet-toeristische alternatief voor Toscane noemt.

Departement Gers ligt in regio Midi-Pyrénées. Vanuit hier kun je ook makkelijk dagtochten maken naar de veel spectaculairdere Pyreneeën. Ondanks dat Gers zo dicht bij het gebergte ligt is het gebied zelf slechts licht glooiend.