Pyreneeen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lac de Gaube

Pyreneeen,
Frankrijk


Het Lac de Gaube is één van de bekendere meren in de Pyreneeën, geliefd vanwege zijn vrij makkelijk te bereiken ligging en het mooie panorama dat je er hebt op de omringende bergen.
Wanneer je in de buurt bent loont het dan ook om dit prachtige gebied te bezoeken.

Vanwege de bekendheid kan het er soms wat druk zijn. Toen wij er begin september waren viel het al bij al nog mee. Zeker wanneer je nog even verder in het dal langs het meer zuidwaarts loopt, aangezien er velen het restaurant aan de noordkant van het meer als einddoel hebben.

Het is een natuurlijk meer, dat gevoed wordt door de gletsjers van de Vignemale. Met 3.298 meter de hoogste top van de Franse kant van de Pyreneeën, waarvan je de flanken verderop in het dal kunt zien liggen. Je bereikt het meer in ongeveer een uur lopen vanaf de parkeerplaats aan de voet van het zuidelijkste skigebied van Cauterets. Een gedeelte kun je eventueel ook nog met een stoeltjeslift doen.

Op de heen- of terugweg naar het Lac de Gaube moet je zeker ook uitgebreid de tijd nemen om bij de watervallen van de Pont d’Espagne te kijken, misschien wel een van de meest romantische plekken van de Franse Pyreneeën.