Parijs

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rust bij het Louvre

Parijs,
Frankrijk


Zomer 2020 verbleven we, op de terugweg vanuit een prachtige roadtrip richting Spaans Baskenland, 1 nachtje in Parijs. Het was er ongekend rustig, er stond geen file op de Périphérique en de terrasjes waren vrijwel leeg. Een droevige aanblik, maar voor ons een verademing.
Als we langs het Louvre lopen lijkt het of deze gesloten is: geen rij. We waren niet van plan naar binnen te gaan, maar deze kans kunnen we niet laten lopen: rust in het Louvre. We genieten ruim 2,5 uur van het prachtige gebouw, de grote hoeveelheid kunst, uiteraard van de Mona Lisa en van dit soort mooie doorkijkjes. Hier staan we onder de imposante glazen pyramide.
Het Louvre is een van de (zo niet het) grootste musea ter wereld. Er worden zo'n 35.000 kunstwerken tentoongesteld, verspreid over drie vleugels van het voormalige paleis. En op internet lees ik dat het museum ook nog eens 460.000 objecten telt die buiten het zicht van bezoekers staan. Wat een prachtig museum! En wat een geluk bij een ongeluk dat het door corona nu zo rustig bleek te zijn.