Normandie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek de Mont Saint Michel gratis per fiets.

Normandie,
Frankrijk


De Mont Saint Michel per fiets.

Tot 2010 kon je met de auto tot aan de ingang van de Mont Saint Michel komen om deze te bezoeken. Dat is helaas verleden tijd. Om de enorme drukte te reguleren is er een grootscheeps plan opgesteld. Dat is nu, oktober 2014, bijna geheel ten uitvoer gebracht.
Wat houdt dit precies in? Als je nu per auto naar de Mont Saint Michel wilt dan moet je de auto achterlaten op een van de vele nieuw aangelegde parkeerplaatsen. Parkeren kost maar liefst ruim 12 euro. Er is dan vanaf de parkeerplaats wel een gratis pendeldienst die je de laatste 2 kilometer heen en weer brengt. Deze laatste twee kilometer kun je ook te voet afleggen over een schitterende speciaal aangelegde brede wandelpromenade. ’s Avonds is deze verlicht.
Als rechtgeaarde Hollander ben je steeds op zoek naar voordeligere alternatieven. Per fiets rijd je namelijk gratis naar het vertrekpunt van de gratis pendelbussen. Je moet hier wel je fiets vastleggen aan een van de talloze “nietjes” om verder te gaan. Doe je dit per fiets na 30 september, dan kun je helemaal doorfietsen tot aan de Mont Saint Michel zelf.
Dus ben je van plan om de Mont Saint Michel te bezoeken: Doe het per fiets, het kost je helemaal niets.