Normandie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

6 Juni 1944 , D-day, museum Mémorial van Caen .

Normandie,
Frankrijk


Dat het Museum Mémorial van Caen werd geopend op de zesde juni - van 1988 - is niet toevallig. Op 6 juni 1944 landden de geallieerde troepen op de stranden langs het Kanaal en begon de Slag om Normandië. Dit museum vertelt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog vanaf die dag. Dankzij de speciale manier waarop de feiten worden gepresenteerd, voel je als bezoeker de zwaarte en ellende van dit grote conflict tot in je vezels.
Onder het museum is in 2013 een bijzondere ruimte heringericht: de ondergrondse bunker van de Duitse generaal Wilhelm Richter die belast was met de verdediging van de kust. Het gaat om een tunnel van 70 meter lengte en 3 meter hoogte, in 1943 uitgehakt in het kalksteen om zo de commandopost van de 716e Duitse infanteriedivisie te beschermen bij een eventuele invasie.
In deze bunker ervaar je de gestreste ambiance waarin op 7 juni 1944 de tegenaanval op de geallieerde troepen werd georganiseerd.Wij bezochten het museum en de bunker in 2015 , het is een van de indrukwekkenste museums die we bezocht hebben.Zeker aan te raden voor wie in de buurt komt of er gewoon naar toe gaan.