Mont Saint-Michel

Het eilandje Mont Saint-Michel ligt ongeveer een kilometer voor de kust bij Avranches (Normandie). Oorspronkelijk is het een getijdeneiland, overdag bij eb was het wel bereikbaar, maar bij vloed niet. Nu is het eilandje altijd alleen bereikbaar voor voetgangers via een smalle verhoogde weg door het water.

Informatie over Mont Saint-Michel

Beste foto's & tips van Mont Saint-Michel

'510019' door MiekeDeHaas '510019' door MiekeDeHaas

FrankrijkMont Saint-Michel

FrankrijkMont Saint-Michel

Mont Saint Michel van

MiekeDeHaas

Mont Saint Michel is een prachtig en imponeert me. Het is een van de iconen van Frankrijk en daardoor ook erg toeristisch. Hoe druk het er dan ook mag zijn, wij stonden hier alleen op deze plek in een weiland tussen de schapen. We hadden hier een fantastisch zicht op de oprijzende rots met de abdij en volledig volgebouwd met kloostergebouwen, kapellen en op de top de ijle gotische spits van de kerk. Het was al 19.00 uur waardoor je mooie zachte kleuren kreeg. Met de auto kun je de Mont Saint Michel deze plek niet bereiken. We zijn met de fiets over een een hobbel de hobbel- zandweg gefietst en zo het weiland in gefietst. Met als anekdote dat ik regelrecht door de draadafzetting fietste. Gewoon niet gezien en alleen maar gericht op Mont Saint Michel. We hebben het weer netjes achter gelaten en de draad weer gespannen.

'245998' door verkowit '245998' door verkowit

FrankrijkMont Saint-Michel

FrankrijkMont Saint-Michel

Parkeren bij Mont...S

verkowit

Parkeren bij Mont Saint-Michel is een probleem. Als het vloed is kun je niet meer gebruik maken van de parkeerplaatsen want deze lopen onder water. Pech heb je als je er toch gepakkeerd hebt en je bent te laat terug.

'499471' door enroute2 '499471' door enroute2

FrankrijkMont Saint-Michel

FrankrijkMont Saint-Michel

Uitzicht vanaf de Mon

enroute2

Dat je eens in je leven dit wonderlijke middeleeuwse juweel zou moeten bezoeken is niets teveel gezegd. De Mont Saint-Michel, een rotsachtig eiland voor de Normandische kust, bebouwd met indrukwekkende kerken en kloosters met rondom oude huizen, slingerstraatjes en trappen, lijkt als een driedimensionale puzzel perfect passend in elkaar te zijn gezet. Hier kijk je vanaf grote hoogte over de uitgestrekte baai die samen met de rots zowel overdag als in de avond een dramatisch schouwspel vormt.

Laat kaart zien