Lyon foto's & tips

'372771' door Mariekedanbo '372771' door Mariekedanbo

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Muurschildering in...

Mariekedanbo

Bijzondere muurschildering in Lyon. Deze prachtige stad heeft schitterende muurschilderingen. Enkele hele grote staan op gebouwen langs de Saône. Deze foto heb ik gemaakt in 1995 en is gescand vanaf print door mijn collega.

'454448' door Moraimavdf '454448' door Moraimavdf

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Uitzicht

Moraimavdf

Lyon is een stad in het oosten van Frankrijk, gelegen op de plaats waar de rivieren de Rhône en de Saône samenvloeien. Lyon is het bestuurscentrum van de regio Rhône-Alpes en van het departement Rhône, en het is ook de zetel van de internationale politieorganisatie Interpol. De historische binnenstad staat sinds 1998 op de lijst van Werelderfgoederen van de UNESCO. Bron:Wiki

'340696' door Fransvdg '340696' door Fransvdg

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Doorkijkje in Lyon 2

Fransvdg

Vanaf de heuvel Fourvière heb je dit uitzicht op de oude binnenstad van Lyon. Je ziet in de verte de Middeleeuwse kathedraal Saint-Jean. Wie meer wil weten verwijs ik graag naar de tip die ik al enkele maanden geleden geplaatst heb.

'312826' door Fransvdg '312826' door Fransvdg

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

De Zonnekoning bij...

Fransvdg

Hier zie je Lodewijk XIV, de Zonnekoning, bij zonsondergang in het centrum van Lyon. Op de achtergrond, op de heuvel, is de basiliek Notre-Dame de Fourvière zichtbaar. Mensen die meer willen weten over de bezienswaardigheden in Lyon verwijs ik graag naar mijn tip.

'312773' door Fransvdg '312773' door Fransvdg

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Doorkijkje in Lyon

Fransvdg

De Notre Dame de Fourvière is al van veraf te zien in Lyon. Dit pelgrimsoord werd gebouwd in opdracht van aartsbisschop De Genouilhac omdat Lyon tijdens de oorlog van 1870 niet veroverd werd.

'313622' door Fransvdg '313622' door Fransvdg

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Lyon in de ochtendzon

Fransvdg

Hier zie je het oude centrum van Lyon, aan de rivier de Saône, in de ochtendzon. Vooraan staat de Saint-Jeankathedraal en boven op de heuvel de basiliek Notre-Dame de Fourvière.

'265585' door henksalomons '265585' door henksalomons

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Spiegeling

henksalomons

In de oude binnenstad van Lyon staat dit supermoderne gebouw. Toch is het niet storend omdat de super moderne gevel het oude karakter perfect weerspiegeld.

'298200' door waggie '298200' door waggie

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Paarse licht en groen

waggie

Het lijkt dat Frankrijk het land van het licht is. Er zijn verschillende lichtshows of festivals, een mooier dan de andere. Hier is het Stadhuis van Lyon en de ronde koepel achter is van de futuristisch gestaltete Opera de Lyon.

'141048' door gosie '141048' door gosie

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Opkomst zon

gosie

Vliegend op 12 km hoogte, op weg naar Milaan, breekt de zon door een gat in de wolken. Normaal komt de zon boven je op. Deze keer kwam hij van beneden en geeft een mooie refectie op waarschijnlijk vocht boven de wolken. Een effect als de paddestoel van een atoombom maar dan vriendelijker en ongevaarlijk. Henk

'118999' door Mathilde '118999' door Mathilde

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

De Alpen

Mathilde

Met een propellervliegtuigje vlogen we in mei j.l. vanuit Lyon naar Florence en hadden dit prachtige zicht op de deels nog besneeuwde Alpen.

'25222' door ejvhelden '25222' door ejvhelden

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Place des terreaux

ejvhelden

Het mooie plein Place des Terreaux, met de 'Palais des Beaux Arts', de fontein en 's zomers helemaal vol met tafeltjes en stoeltjes. Ingescande zwart-wit foto, gemaakt met een analoge zoomcamera

'290993' door waggie '290993' door waggie

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Kandelaar

waggie

De kandelaar van L'abbaye St Martin D'Ainay. Deze belangrijke Romeinse abdij is gebouwd in de 11e eeuw ( 1107 ) en is een uniek toonbeeld van middeleeuwse kunst in Lyon. Dat is een heel klein en eenvoudige kerk, maar helemaal gerestaureerd, met prachtige mozaiken.

'295991' door waggie '295991' door waggie

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Rode Plein

waggie

Place Bellecour - Bellecour Plein. Deze plein ligt op een klein eiland, tussen het Rhone Rivier en Het Saone Rivier. Hier is het hart van Lyon. In het midden van deze plein is een standbeeld van Louis XIV.

'114286' door guusboudestein '114286' door guusboudestein

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Lyon

guusboudestein

Jan Klaassen

'261675' door waggie '261675' door waggie

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Verkijken by nacht!!

waggie

Lyon, de tweede grootste stad van Frankrijk, gelegen waar de rivieren Rhone en Saone samenvloeien. Deze foto heb ik gemaakt vanaf het top van de heuvel Fourviere.

'542451' door Sanderopreis '542451' door Sanderopreis

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Lyon met uitzicht op.

Sanderopreis

Vieux Lyon met de beroemde basiliek Notre-Dame de Fourviere net na zonsondergang. Gezien van iets boven amfitheater des Trois Gaules in de gezellige wijk Croix-Rousse. Deze laatste wijk is echt een aanrader voor wie een bezoek wil brengen aan deze stad van de Rhone en Saone!

'537813' door Moraimavdf '537813' door Moraimavdf

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Lyon

Moraimavdf

Lyon is een prachtige stad voor een korte stedentrip. Het is een echte gastronomische stad waar je kunt genieten van culinaire hoogstandjes. Het oude stadscentrum werd uitgeroepen tot werelderfgoed! Veel leuke dingen om te doen. Het symbool van Lyon is de witte basiliek van Fourvière. Je komt er gemakkelijk met een kabeltram. Het is ook een stad met schitterende pleinen en fonteinen, zoals bijvoorbeeld voor het stadhuis. Kortom, een stedentrip naar Lyon is zo gek nog niet!

'561070' door Bouwkeet '561070' door Bouwkeet

FrankrijkLyon

FrankrijkLyon

Tournon sur Rhone

Bouwkeet

Het zicht bij nacht over de brug over de Rhône. We overnachtten daar op weg naar onze fiets-trektocht over de Pyreneen-cols. Start bij Argeles sur Mer, 10 dagen later finisch bij Hendaye.