Lourdes

De stad Lourdes staat bekend als bedevaartplaats en wereldstad van de pelgrimtocht. Vanaf Palmzondag tot ongeveer eind oktober is het bedevaartseizoen. De stad is gesitueerd in het zuiden van het land, in het departement Hautes-Pyrénées. Het verhaal gaat dat het bronwater dat afkomstig is uit de nabijgelegen grot heilzame krachten zou hebben.

Informatie over Lourdes

Beste foto's & tips van Lourdes

'458456' door JMoerkens '458456' door JMoerkens

FrankrijkLourdes

FrankrijkLourdes

Lourdes

JMoerkens

'Lourdes' is een film uit 2009 over een rolstoelpatiënte met multiple sclerose. Ze gaat een isolement tegen door met andere mensen met verschillende aandoeningen een bezoek te brengen aan Lourdes. Haar medereizigers zijn veel geloviger dan zij, maar toch is uitgerekend zij degene die meer controle begint te krijgen in haar benen... de anderen spreken van een mirakel. De ondertitel van de film vind ik een bijzonder mooie: "Nothing tests faith more than a miracle". Ik bezocht Lourdes afgelopen september tijdens een heerlijke vakantie in de Pyreneeën. Een mooiere plek dan ik verwacht had. Maar heb helaas geen mystieke ervaring beleefd. De man in de rolstoel op deze foto ziet er ook wat teleurgesteld uit na zijn bezoek. Maar wie weet wat er in de dagen na zijn bezoek allemaal gebeurd is! ;-)

'267235' door Ageeth '267235' door Ageeth

FrankrijkLourdes

FrankrijkLourdes

Drukte in Lourdes

Ageeth

In Lourdes komen elk jaar miljoenen mensen op bedevaart. Het is dan ook een hele drukte bij de Grotte de Massabielle waar in 1858 Maria meerdere keren verscheen aan Bernadette. Rijen dik staan er te wachten om bij de grot te mogen komen, zieken en invaliden krijgen voorrang. Boven de grot is een prachtige kathedraal gebouwd. Vele zieken komen naar Lourdes en maken een ronde door Lourdes in hun rolstoelen die vaak voortgetrokken worden door verpleegkundigen of jonge mensen. Bijzonder om eens allemaal te bekijken en mee te maken.

'488264' door JMoerkens '488264' door JMoerkens

FrankrijkLourdes

FrankrijkLourdes

Lourdes

JMoerkens

Op deze Tweede Paasdag blijf ik nog even in religieuze sferen! Vorig jaar september bezocht ik Lourdes. De meest miraculeuze verhalen gaan er rond over deze plek. En alhoewel ik daar niet in geloof, is de kracht van hoop en geloof wel voelbaar hier. Het is mooi gewoon een tijdje te kijken naar wat de plek met mensen doet. En ach, baat het niet dan schaadt het niet. Bovendien vond ik de kerk een verrassend mooi bouwwerk en het dorpje is nog best aardig. Dus mocht je in de buurt zijn, zeker de moeite waard om even te gaan kijken!

Laat kaart zien