Lille

Net over de Belgische grens in het uiterste noorden van Lille ligt de stad Lille. Lille telt een aantal bouwwerken en pleinen die het bezichtigen waard zijn. Het grootste deel hiervan ligt dicht bij elkaar in het centrum van de stad. Bezienswaardig zijn het Place du Général-de-Gaulle en het Museum Charles de Gaulle, de Notre-Dame de la Treille-kathedraal en de Citadel van Lille.

Informatie over Lille

Beste foto's & tips van Lille

'440327' door reizendebeer '440327' door reizendebeer

FrankrijkLille

FrankrijkLille

Gastvrij

reizendebeer

Lille( ook Rijsel genoemd ) is een stad in Frankrijk naast de Belgische grens, vroeger heeft de stad binnen de Belgische en zelfs voormalig Nederlandse grens gelegen, de stad straalt nog steeds het beste van de twee landen uit, deze foto verwijst vooral naar hun gastvrijheid. Wie voelt zich uitgenodigd?

'339539' door silly '339539' door silly

FrankrijkLille

FrankrijkLille

Boekenmarkt

silly

Lille is een heerlijke stad in het noorden van Frankrijk. Het word wel eens het Antwerpen van Frankrijk en dat is niet zo vreemd want Lille, of Rijssel in het Vlaams, heeft een sterke Vlaamse inslag. Elke dag is er op de binnenplaats van de bijzondere Vieux Bourse een oude boekenmarkt.Dit een foto van deze bijzondere plek.

'490998' door Graaf '490998' door Graaf

FrankrijkLille

FrankrijkLille

Fietsen in Lille

Graaf

Noord Frankrijk is mooi om te bezoeken voor een korte vakantie of een lang weekend, maar wat denk je van een stedentrip naar Lille? De stad heeft een prachtige oude binnenstad Vieux Lille met hippe designwinkels en fraaie gebouwen zoals de Opéra en de Beurs uit 1652 (met een doorlopende antiek en boekenmarkt op de binnenplaats). Je kunt fietsen meenemen, maar er zijn ook nog voldoende stadsfietsen te huur. Ook een heerlijke stad om te wandelen. Ik wil wel adviseren om stevige wandelschoenen mee te nemen, want in de hele oude binnenstad liggen kasseien, levensgevaarlijk met naaldhakken. Wil je b.v. nog het Paleis voor Schone Kunsten bezoeken, loop dan eerst even naar de VVV, hier haal je een mooi stadsgidsje (in het Nederlands) met kortingsbonnen. Wil je nog meer winkelen kun je nog naar het nieuwe overdekte winkelcentrum EurALille (ontworpen door onze architect Rem Koolhaas), een modern shoppingcentre met ruim 130 winkels en een grote Carrefour.

Laat kaart zien