Languedoc

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een reiger in de broedperiode

Languedoc,
Frankrijk


Deze poetsende reiger is aan het broeden of heeft opgroeiende jongen. Dat is te zien aan zijn snavel, die van botergeel naar rood/oranje verkleurt in de broedtijd. Heel mooi om te zien hoe deze statige vogel een wat exotisch uiterlijk krijgt.

Nog een leuk weetje over deze vogel.
De blauwe reiger eet voornamelijk vis. Maar is ook een vleeseter. Want al bestaat voedsel voornamelijk uit kleine dieren, zoals vis, ook kikkers en jonge eendjes, die er smakelijk naar binnen gaan. Ook insecten en andere kleine zoogdieren worden buitgemaakt. Soms zie je een reiger met een jong haasje in zijn snavel. Maar door de S bocht in zijn hals, kan de reiger de prooi niet meteen doorslikken. Wanneer hij een grote vis heeft gevangen, moet hij eerst zijn nek strekken, voordat de prooi naar binnen kan. Als hij zijn nek strekt verschuift hij zijn halswervel, waardoor er een lange, rechte buis ontstaat. (http://www.edelhert34.nl)

Wil je de broedende reigers is levende lijve van dichtbij zien dan is het vogelpark in de Camargue een aanrader, het adres: RD 570 Lieu dit Pont de Gau, 13460 Saintes-Maries-de-la-Mer. Alle vogels en dieren in het park zijn wild en het is dus altijd de vraag wat je gaat zien. Maar de reigers broeden op een eilandje en dat is waarschijnlijk ieder jaar zo.