Languedoc beste reistijd

Het weer in Languedoc

Of je nu op zoek bent naar cultuur of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Languedoc te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Languedoc? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Languedoc

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in de Languedoc:


 

Reisadvies
Voor Languedoc geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
8 mei Feest van de overwinning, 14 juli Nationale Feestdag, 11 november Wapenstilstand.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Languedoc

Beste foto's & tips van Languedoc

'424558' door chateau '424558' door chateau

FrankrijkLanguedoc

FrankrijkLanguedoc

Tussen hemel en aarde

chateau

Op onze reis door Frankrijk werden we getroffen door het prachtige dorpje St. Guilhem le Desert. Wandelen in het dorpje is een grote verrassing. Dit mag een cliche zijn, maar dit dorpje heeft het!!!!! Enorm schilderachtig met vele fotogenieke zijstraatjes. Ook wandelen meteen buiten dit dorpje is een groot plezier. Tussen duizelingwekkend hoge rotsen, langs kronkelige straatjes, ontwikkelde Saint-Guilhem-le-Desert zich rond de Abdij van Gellone, op een paar kilometer afstand van de Pont du Diable. Allebei staan ze op de Werelderfgoedlijst van de Unesco, omdat ze langs de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela liggen. De bergen rond Saint-Guilhem worden net als de Pont du Diable door wandelaars zeer gewaardeerd om hun schitterende panorama's en zeldzame plantensoorten. De roem van de Grand Site de France Saint-Guilhem-le-Desert is voornamelijk te danken aan de Abdij van Gellone die werd gebouwd door Guilhem, neef van Karel de Grote. Guilhem werd door middeleeuwse troubadours veelvuldig bezongen en was beroemd om zijn militaire campagnes tegen de Saracenen. Nadat hij in 803 Barcelona had ingenomen, legde hij de wapens neer om monnik te worden. In 804 stichtte hij, geïnspireerd door de heilige Benoit d'Aniane, een klooster in het verlaten Gellone-dal. (Bron: Destination Languedoc)

'504371' door agrotewal '504371' door agrotewal

FrankrijkLanguedoc

FrankrijkLanguedoc

Beverrat met jong

agrotewal

Soms bof je echt en zie je dieren die je niet verwacht. Dat was voor mij de ontmoeting met een beverrat met jongen. Dit is wat Wikipedia er onder andere over zegt: De beverrat leeft voornamelijk in moerassige gebieden en ook langs traagstromende rivieren, estuaria en langs de kustlijn. Ze hebben een voorkeur voor stilstaande wateren met dichte begroeiing. Als hol graaft hij een gang in een steile rivieroever of een dijk, vlak boven de waterspiegel. Deze holen hebben een diameter van twintig centimeter en zijn tot zes meter diep. In het hol maakt hij een plat nest van dode grassen. De nestkamer heeft een diameter van zo'n 30 centimeter. Hij is voornamelijk in de schemering en 's nachts actief. In koude winters en in gebieden zonder predatoren is hij ook overdag actief. Het is een echte planteneter, die voornamelijk grassen eet, aangevuld met zegge, scheuten, stengels, vruchten, wortelen en knollen, ook de wortelstokken en vruchten van waterplanten. Soms eet hij ook mosselen. Hij eet zijn eigen ontlasting. Hij is een goede duiker en haalt veel voedsel onder water. Hij zwemt met snelle stroken met de voorpoten en krachtige, afwisselende slagen met de achterpoten. Beverrat De beverrat leeft in familiegroepjes van verwante vrouwtjes, waarvan de woongebieden gedeeltelijk overlappen. Ook overlappen de woongebieden van de vrouwtjes met dat van het dominante mannetje. Ondergeschikte mannetjes leven meer aan de rand van de woongebieden. Zogende vrouwtjes zijn dominant over mannetjes, en kunnen zich tegen hen agressief gedragen. De beverrat wordt zes tot acht jaar oud in gevangenschap. In het wild wordt hij niet zo oud. In Europa zijn de belangrijkste vijanden hermelijn, kiekendief en hond, terwijl jongen worden gevangen door verscheidene soorten uilen, buizerd, nerts, huiskat en snoek. Hij kan aan roofdieren ontsnappen door voor enkele minuten onbeweeglijk in het water te liggen. De meeste dieren sterven in Europa aan strenge winters en ziekten.

'542876' door agrotewal '542876' door agrotewal

FrankrijkLanguedoc

FrankrijkLanguedoc

Flamingo's zover het.

agrotewal

Net als bij de Jan van Genten in Zuid Afrika had ik even moeite om te bedenken hoe ik een knappe opname kon maken van zoveel vogels bij elkaar. Het lijkt makkelijk, maar het is voor mij best even lastig. Een overzicht van al die vogels dan maar, zodat ook jullie kunnen zien hoeveel flamingo's overwinteren in de Camargue. Na verloop van tijd zakt mijn panische gevoel iets af, de vogels blijven gelukkig af en aan komen zodat ik ook foto's heb kunnen maken van het opstijgen en dalen wat bijzonder is om te zien.

Laat kaart zien