Grenoble foto's & tips

'212180' door mhavenaar '212180' door mhavenaar

FrankrijkGrenoble

FrankrijkGrenoble

Kasteel van Vizille

mhavenaar

Kasteel van Vizille. Leuk zicht met al die ballustrades van de trappen en balkons. Beetje jammer dat ik geen rekening hield met het wiite grind op de grond dat het felle zonlicht weerkaatst.

'320750' door naoel '320750' door naoel

FrankrijkGrenoble

FrankrijkGrenoble

Dreigende onweersbui

naoel

Zonnebloemvelden. Je ziet ze veel in Frankrijk. Vaak rijd je er aan voorbij. Maar tegen een achtergrond met dreigend onweer is het de moeite waard even te stoppen en een foto te maken.

'426424' door SFollings '426424' door SFollings

FrankrijkGrenoble

FrankrijkGrenoble

Hoog uitzicht

SFollings

Een beetje slingeren door de bergen en kijken wat je tegenkomt is de beste tactiek voor het vinden van mooie uitzichten. Een paar dagen eerder hadden we al een uitzicht over Grenoble gehad, toen stonden we op het onderste gedeelte van de bruine bergen links op de foto. Die bleken vanaf dit punt maar heel klein te zijn! Grenoble is een erg mooie stad in het zuidoosten van Frankrijk, nabij Lyon.

'31172' door fatass '31172' door fatass

FrankrijkGrenoble

FrankrijkGrenoble

Bloemen op Alpe d'Hue

fatass

Blauwe bloemen op Alpe d'Huez

'253050' door amadota '253050' door amadota

FrankrijkGrenoble

FrankrijkGrenoble

Apocalypse now!

amadota

Bij Grenoble ligt een klein skigebied.Chamrousse genaamd. Toen ik daar mocht genieten van de sneeuw trof mij dit beeld op een morgen. De pistenbully had net zijn werk gedaan. De zon maakte de klus af. Apocalypse now!

'307456' door jackyfiglarek '307456' door jackyfiglarek

FrankrijkGrenoble

FrankrijkGrenoble

Bloem op rotsgrond

jackyfiglarek

Onderweg naar een ander hotel op Corsica opeens een prachtig doorkijkje met deze bloem. Enkel rots en water en dan deze felgele kleur. Landschappen blijven altijd verrassend.

'566022' door anoukhol91 '566022' door anoukhol91

FrankrijkGrenoble

FrankrijkGrenoble

Zicht over de alpen..

anoukhol91

In september moest ik voor mijn werk een paar dagen naar Grenoble. Zonder verachtingen ben ik naar de stad afgereisd. Echter heeft deze stad mij zeer positief verrast. Grenoble is een echte studentenstad; op straat wordt volop geleefd en overal vind je leuke barretjes om tussen de locals een biertje of wijntje te drinken. De ligging van de stad is fantastisch. Elke ochtend word je wakker met zicht op de alpen waar de eerste beetjes sneeuw al waren te zien. Als laatste heeft de stad ook een historische binnenstad waar je fantastisch doorheen kunt wandelen en alles is op loopafstand!