Franse Ardennen

'494577' door blauwvinger '494577' door blauwvinger

FrankrijkFranse Ardennen

FrankrijkFranse Ardennen

Château fort de Sedan

blauwvinger

Het Kasteel van Sedan (Frans: Château fort de Sedan) in de Noord-Franse stad Sedan in het departement Ardennes in de regio Champagne-Ardennen is een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa met een oppervlakte van 35.000m2op 7 niveaus. Het is het enige overblijfsel van de voormalige fortificaties in en rond de stad. In 1870 (de nederlaag in de Frans-Duitse Oorlog) werden de meeste verdedigingswerken vernietigd, behalve het kasteel. De bouw startte in 1424 en werd gedurende de eeuwen daarna uitgebreid. Everhard van der Marck bouwde zijn kasteel op een heuvel van 200 meter. (bron: Wikipedia) Het kasteel was de verblijfplaats van de heren, later prinsen van Sedan die ook hertog van Bouillon waren.

'504964' door jamievanommering '504964' door jamievanommering

FrankrijkFranse Ardennen

FrankrijkFranse Ardennen

Fijne start van de...

jamievanommering

Afgelopen weekend zijn we met een klein trekkerstentje achterin de auto naar het noordelijke gedeelte van de Franse Ardennen gereden. Dit bosrijke gebied, waar de Maas mooi doorheen kronkelt, ligt op maar 3 uur rijden vanuit Brabant. Je kunt hier fantastisch kamperen, fietsen en wandelen. We sliepen 1 van de 2 nachten op een camping aan de rand van de mooie hoofdstad Charleville-Méziers. Als we 's ochtends de stad in wandelen voor verse croissants komt de zon prachtig op boven de Maas. Wat een fijne start van de dag! Ik kwam hier om m'n hoofd leeg te maken en dat lukt wel op zo'n plek!

'503946' door MarioBentvelsen '503946' door MarioBentvelsen

FrankrijkFranse Ardennen

FrankrijkFranse Ardennen

Sedan (4)

MarioBentvelsen

Nog een foto van het bij tijd en wijle prettig chaotische Festival Medieval in Sedan. Fransen weten hoe ze theater moeten maken, ook in de openlucht. Ik vond het er wel gezellig. In de achtergrond het Chateau de Sedan, een van de grootste kastelen van Europa.

'498392' door MarioBentvelsen '498392' door MarioBentvelsen

FrankrijkFranse Ardennen

FrankrijkFranse Ardennen

Sedan

MarioBentvelsen

Niet ver van de Belgisch-Franse grens wordt jaarlijks - in Sedan - een groot Middeleeuws festival georganiseerd. Hier staat een van de grootste kastelen van Europa en dat vormt het decor voor het festival, waar tal van groepen optreden, die onder meer theater, concerten, poppenkast en oude ambachten opvoeren. Ook is er een Middeleeuwse markt, zijn er natuurlijk riddergevechten en lopen er deze reuzenpoppen rond. Ik vond het er erg gezellig.

'501384' door MarioBentvelsen '501384' door MarioBentvelsen

FrankrijkFranse Ardennen

FrankrijkFranse Ardennen

Sedan (3)

MarioBentvelsen

Deze raadselachtige ridder trof ik aan op het Middeleeuwse festival dat jaarlijks in Sedan wordt gehouden. Erg spraakzaam was hij niet, misschien omdat hij zich aan het concentreren was op zijn volgende riddergevecht. Of misschien had hij zich al overgegeven, gezien de witte vlag.

'500213' door MarioBentvelsen '500213' door MarioBentvelsen

FrankrijkFranse Ardennen

FrankrijkFranse Ardennen

Sedan (2)

MarioBentvelsen

Foto van het Festival Medieval in Sedan, dat dit jaar zijn 20e editie beleefde. De man met de klaphelm deed me denken aan de film 'Monty Python and the Holy Grail', nog altijd een van de grappigste films ooit wat mij betreft. Ik ben wel ontvankelijk voor een flinke dosis absurdisme. Enfin, het festival wordt in mei gehouden en is een van de grootste van Europa.

'502100' door MarioBentvelsen '502100' door MarioBentvelsen

FrankrijkFranse Ardennen

FrankrijkFranse Ardennen

Sedan (4)

MarioBentvelsen

Een must-see in de stad Sedan is het jaarlijkse Middeleeuwse Festival, dat elk voorjaar wordt gehouden. Er hoort ook een omvangrijke markt bij, waar je allerlei souvenirs kunt kopen, zoals deze glimmende ridderhelmen. Ze worden zelfs ter plekke op ambachtelijke wijze vervaardigd, met Middeleeuws gereedschap, uiteraard in Midddeleeuwse kledij.

'552011' door erictkindt '552011' door erictkindt

FrankrijkFranse Ardennen

FrankrijkFranse Ardennen

Venetiaans carnaval i

erictkindt

ieder jaar heb je een tweedaags venetiaans carnavalevent in Verdun. dit zijn wel dezelfde mensen die ook in Venetie deelnemen maar daar kan ik momenteel niet aanwezig zijn omdat ik geen verlof kan nemen als leerkracht. daarom ga ik op zoek naar andere carnavalevents zoals dit in de maand april

'844927' door mariellehekman '844927' door mariellehekman

FrankrijkFranse Ardennen

FrankrijkFranse Ardennen

Voorbereiding voor de

mariellehekman

De champagnestreek in Frankrijk moet je een keer gezien hebben. Ook al zijn de druiven nog niet rijp en kan het proces tot het maken van champagne nog niet getoond worden, je kan het sowieso proeven. Op weg naar een champagnebrouwerij, kwamen we de besproeiingsmachine tegen.