Dordogne, Limousin en Lot

In de departementen Dordogne, Limousin en Lot vind je veel kastelen en grotten met historische muurtekeningen. Alle drie de departementen liggen in het zuidwesten van het land. Bezienswaardig zijn onder andere de Pont Valentré, Saint-Cirq-Lapopie, Rocamadour, Château de Beynac, Cabanes du Breuil en La Roque-Gageac.

Informatie over Dordogne, Limousin en Lot

Beste foto's & tips van Dordogne, Limousin en Lot

'407877' door corriebalten '407877' door corriebalten

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

Rode dorp

corriebalten

Het was druilerig weer toen we Collonges la Rouge binnenwandelden. Toch was het heerlijk dwalen door de straatjes van dit dorpje waar alle gebouwen zijn opgetrokken uit rode steen. Collonges staat op de lijst van "les plus beaux villages de France". De huizen met daken in leisteen, de landhuizen met torentjes maken van deze plaats een echt charmedorp...De bebouwing en de vele bloemen maken van het geheel een levend schilderij. Voeg daarbij de leuke restaurantjes en het is goed toeven in Collonges-la-Rouge, dat dichtbij Brive-la-Gaillarde ligt.

'483730' door adelheid '483730' door adelheid

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

Rocamadour

adelheid

De Dordogne is een bekende toeristische streek. Voor mij een reden om er lange tijd niet heen te willen. Een tijdje terug toch maar eens gaan kijken, en ik vond het leuker dan verwacht. Hierbij een van de leuke uitzichten; het stadje Rocamadour aan de Alzou rivier.

'521680' door jeanique '521680' door jeanique

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

Parel van de Dordogne

jeanique

La Roque-Gageac behoort tot de mooiste dorpen van Frankrijk. Officieel... nummer drie. En da's terecht - maar ook een beetje jammer, want sinds ze dat weten, hebben ze ook opgeruimd en is het stoffige er een beetje vanaf. En dat stoffige kan ook héél charmant zijn. Maar goed, wat overblijft is ook zeer de moeite waard. Het dorp is gebouwd aan een rechtomhoog stekende rotswand. De huizen lijken wel een onderdeel te vormen van de rotswand. Dit dorp was in de middeleeuwen toch een heuze stad waar de bisschoppen van Sarlat hun zomerhuis hadden. De rivier zorgde voor de haven en handel. Langs de rivier zijn bijna overal kano's en kayaks te huur. Wij hebben een route gekayakt van 20 kilometer lang. Dit bracht ons langs verschillende dorpjes en prachtige rotsformaties. Er zijn ook kortere routes beschikbaar. Het is echt een aanrader om een kano of kayak te huren, alleen al om deze schitterende stad vanaf de rivier te bewonderen.

Laat kaart zien