De Loire beste reistijd

Het weer in de Loire

Of je nu op zoek bent naar cultuur of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Loire te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de Loire? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de Loire

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in de Loire:

 

Reisadvies
Voor de Loire geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
8 mei Feest van de overwinning, 14 juli Nationale Feestdag, 11 november Wapenstilstand.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over De Loire

Beste foto's & tips van De Loire

'181007' door dreamer666 '181007' door dreamer666

FrankrijkDe Loire

FrankrijkDe Loire

Kasteel van Chambord

dreamer666

Het kasteel van Chambord is 1 van de mooiste kastelen van de Loire. Het is ook een toeristische topper in Frankrijk. Het is een zeer mooi kasteel om te fotograferen en vooral de foto's van de achterkant met de weerspiegeling in het water geven je een sprookjesachtig gevoel. Ik heb er ook een aantal tips opgezet die je zeker van pas kunnen kunnen komen indien je dit prachtige kasteel wil bezichtigen en fotograferen.

'339050' door Fransvdg '339050' door Fransvdg

FrankrijkDe Loire

FrankrijkDe Loire

Er is een ding wat ik

Fransvdg

Piet Römer en Leen Jongewaard zongen in 1969 in de televisieserie Het Schaep met de Vijf Pooten: ?? Voor mijn part word ik arm heb ik het nooit meer warm voor mijn part moet ik verder leven zonder blinde darm Maar er is een ding wat ik nooit zou willen missen en dat is VISSEN......... www.youtube.com/watch?v=UWSniY3NcOU Bij een zijriviertje van de Loire kwam ik deze twee jongens tegen. Meezingen kunnen ze niet, maar ze helpen me wel aan een passend plaatje.

'508742' door JMoerkens '508742' door JMoerkens

FrankrijkDe Loire

FrankrijkDe Loire

Luxe langs de Loire

JMoerkens

Vorig jaar september maakte ik in een roadtrip door Frankrijk. Ik overnachtte in comfortabele Chambre d'Hôtes, de Franse variant van de B&B. De accommodatie op de foto is Domaine de la Blonnerie, gelegen in de Loire-streek, vlakbij Tours. Het is een prachtig landhuis, waar je bijna naast je schoenen gaat lopen zo weelderig als je er leeft. De gastvrouw is een ietwat zakelijke, maar stijlvolle vrouw die weet hoe het hoort. Na een goede nachtrust in een comfortabel bed, en een heerlijk heet bad, schuif je aan voor het ontbijt in de grote woonkeuken van de gastvrouw. Ze bakt muffins en pannenkoekjes voor en het zal je aan niets ontbreken. Wanneer ik 'ja' zeg als ze vraagt of ik kaas wil, komt ze direct met een complete kaasplank op de proppen. Zelfs de poes straalde er luxe uit, met zijn voluptueuze vormen. Ik denk dat hij bij tijd en wijlen wel wat restanten scoort van het overheerlijke ontbijt. De hele streek ademt overigens luxe. Rijden door de wijngaarden, een bezoek brengen aan de romantische Loire-kastelen, genieten van de Bourgondische keuken, met een wijntje in de hand en wat kaas de schemering zien invallen. Heel even voelde ik mij een prinsje. Domaine de la Blonnerie is niet goedkoop, vanaf 125 euro per nacht incl. ontbijt, maar dan heb je wel de beleving die je mag verwachten voor die prijs.

Laat kaart zien

Laatste De Loire artikelen

Frans kasteel onder de hamer. Bied mee vanaf € 1!

Heb jij altijd al het gevoel gehad dat je onder je stand leeft? Ding dan mee naar een sprookjesachtig, Frans kasteel en leef als een hertog(in) in Franrijk! Jij kunt meebieden vanaf € 1. Niet geschoten, is altijd mis …

Heb jij altijd al het gevoel gehad dat je onder je stand leeft? Ding dan mee naar een sprookjesachtig, Frans kasteel en leef als een hertog(in) in Fra...