Corsica

'418180' door Esther '418180' door Esther

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Bonifacio

Esther

De kustlijnen van Corsica zijn prachtig. Een van de mooiste gebieden is de kustlijn van Bonifacio. Loop eerst heuveltje op naar het oude centrum en daal vervolgens weer afia een smal trappetje en je komt hier uit.

'370532' door opainasia '370532' door opainasia

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Palombaggia

opainasia

Palombaggia in de zuid oosten van Corsica...wij hadden 4 weken vakantie in September, eerste in de bergen, een mooi maar zwaar trek en dan noodweer, dagenlang stromende regen en hagel ..de bergtoppen worden wit en op ons camping zakte de temperatuur tot een minpunt van 8 graden....tijd om weg te gaan...met de auto vol met natte camping spullen naar de kust gegaan....nog een dag regen en dan wordt het ''normaal ' Coricaanse weer, blauwe lucht, warme zon en schitterende stranden...

'406549' door Schopman '406549' door Schopman

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Strandimpressie met..

Schopman

Deze foto is maakte ik vlak voor zonsondergang op dezelfde dag en plaats als mijn foto van de transparante groene golf van gisteren Te weten langs de Marina de Davia, enkele kilometers ten zuiden van het stadje l'Ile Rousse. Het waaide die dag hevig en de branding was prachtig en indrukwekkend.. De omstandigheden waren ideaal om de realistische situatie om te buigen in een subtiele, mysterieuze strandimpressie. Ik gebruikte daarvoor een speciale techniek en een hulpmiddel om het beeld dat ik voor ogen had te realiseren. Later zal ik nog een totaal andere foto van die branding laten zien die ik op dezelfde dag en op hetzelfde strand maakte. Vergroot de foto om meer detail te zien.

'420329' door swanny '420329' door swanny

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Capo Rosso

swanny

Na een lange wandeling kwamen we boven op de top van de Capo Rosso, een rotspunt in zee aan de west kust van Corsica. Het uitzicht richting het eiland was fantastisch. Foto bestaat uit 4 foto's die verticaal op elkaar geplaatst zijn.

'423667' door SaskiaJans '423667' door SaskiaJans

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Luieren op de Col de.

SaskiaJans

Vergeet, als je op Corsica bent, niet de Col de Bavella aan te doen. Een bijzonder hoogtepunt waar de mist zomaar opkomt en even snel weer verdwenen is. Let onderweg goed op koeien en varkens, die vanuit het niets de weg oplopen.. Als je uiteindelijk de top hebt bereikt, kun je heerlijk uitrusten...

'394502' door Rick023 '394502' door Rick023

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Wilde varkens

Rick023

Naast een waanzinnig mooie natuur kom je ook echt overal wilde geiten zwijnen en zoals op de foto varkens tegen...hier nog op vier poten,binnenkort bij de lokale slager!!

'391451' door marion59 '391451' door marion59

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Vlinder

marion59

wandelen op Corsica in het voorjaar , dan staan er heel veel bloemen in bloei en deze trekken ook de vlinders aan. Tijdens deze tocht bij megalithes de Cauria.

'418721' door Esther '418721' door Esther

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Wandering

Esther

Als je in Ajaccio bent, blijf dan niet alleen in de stad hangen maar rijd ook even naar Pointe de la Parata. Hier kun je heerlijk wandelen en fotograferen en genieten van een adembenemende zonsondergang met uitzicht op Iles Sanguinaires

'416933' door Esther '416933' door Esther

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Fairy forest

Esther

In de buurt van Corte in het binnenland van Corsica vind je dit soort prachtige bossen. De hotelkamer had dit plekje als "tuin" dus je begrijpt dat ik me hier een hele middag heb kunnen vermaken. Ik vond het wonderschoon alsof er ieder moment een elfje kon opduiken ;-)

'420678' door SaskiaJans '420678' door SaskiaJans

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Corsica, oostkust

SaskiaJans

Corisca, een prachtige berg in de Middellandse zee. De Oostkust biedt prachtige stranden. Hoewel je de zon aan deze kant niet onder kunt zien gaan, biedt het kleurenspel een heel goed alternatief.

'418407' door Esther '418407' door Esther

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Fairy Forest II

Esther

Ik plaatste kortgeleden al de foto "Fairy Forest" en sprak daar over het stukje bos als tuin van ons hotel. Deze foto is in datzelfde stukje bos genomen, in het binnenland van Corsica in de buurt bij Corte.

'457786' door pictrick '457786' door pictrick

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Bonifacio...Straatmuz

pictrick

een rondje Corsica met de fiets. met de fiets kom je overal, ook in Bonifacio. deze muzikanten vonden we bij de toegang naar de oude stad.

'170716' door doppie '170716' door doppie

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Zwarte strand van...N

doppie

Mooi gezicht, jammer dat het het resultaat is van vervuiling door een asbestmijn......... Nonza, Corsica.

'399423' door Trude '399423' door Trude

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Nonza

Trude

Aan de westkant van Corsica ligt het kleine plaatsje Nonza. Bovenop deze berg staat net als op zoveel plaatsen op het eiland een Genuese toren. Nonza is als het ware tegen de bergwand geplakt.

'406487' door Schopman '406487' door Schopman

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Transparante groene..

Schopman

Tijdens onze vakantie van medio augustus tot begin oktober reden we met onze kampeerauto door Frankrijk, Corsica en Sardinië. Deze foto maakte ik langs de westkust van Corsica. We vonden langs de Marina de Davia, enkele kilometers ten zuiden van het stadje l'Ile Rousse, een parkeerterrein waar we konden overnachten. Het waaide die dag hevig en dat werd naar de zee toe vertaald in een imposante branding. Er was veel opstuivend zand. De camera had ik in plastic verpakt om die vrij van zand te houden. Het zeewater spetterde af en toe wel op de lens die ik af en toe met een zacht doekje moest schoonmaken. Later zal ik nog een totaal andere foto van die branding laten zien die ik op dezelfde dag en op hetzelfde strand maakte. Vergroot de foto om meer detail te zien.

'250957' door pdanielse '250957' door pdanielse

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Zwijnen

pdanielse

Op Corsica komen ook nog wilde zwijnen voor. Hier bij het plaatsje Ghisonaccia aan de oostkust bij de camping ontdekken we een paar wilde zwijnen. Lekker in een modderpoel een beetje met elkaar relaxen. Moet kunnen!

'457788' door pictrick '457788' door pictrick

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Bonifacio Processie

pictrick

zo werden we bijna meegetrokken met een processie, compleet met baldakijn en kruis. Bonifacio ligt in het uiterste zuiden van Corsica, dit eiland hebben we volledig rondgefietst, op de fiets maak je alles van dichtbij mee.

'421040' door swanny '421040' door swanny

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Cape Corse

swanny

Uitzicht op het schitterende landschap van Corsica. Hier de kust aan de westkant van het schiereiland Cape Corse, Noord Corsica, met de prachtige kustweg en de kleine dorpjes op de hellingen. Langs de hele kust van het schiereiland loopt een kustweg de na iedere bocht weer een nieuw uitzicht biedt. Deze panorama is opgebouwd ut 5 foto's.

'450288' door chateau '450288' door chateau

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Bonifacio

chateau

Bonifacio is een gemeente in het Franse departement Corse-du-Sud. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Sartène. Het stadje ligt boven op een massieve rots, 80 meter boven zee. Het wordt de meest merkwaardige plaats van Corsica genoemd. Niet alleen wegens de nog herkenbare vestingmuren die eerder de verdediging vormden tegen de Saracenen, maar ook de oude stad met vele smalle straatjes, een doolhof van overkapte gangen, arcades en dicht tegen elkaar liggende huizen. De loodrechte rotswanden herinneren aan een Noors fjord. Doordat de rotswand uit het zachte krijtgesteente bestaat heeft de zee diverse merkwaardige uithollingen in de wanden uitgesleten.

'405104' door Mariel75 '405104' door Mariel75

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Bavella

Mariel75

Bij een vakantie op het mooie Corsica mag een bezoek aan het prachtige Bavellagebergte, ten noorden van Bonifacio, niet ontbreken. Deze foto is vlakbij Col de Bavella gemaakt.

'508255' door Everlasting '508255' door Everlasting

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Along the coastal...p

Everlasting

Corsica offers many beautiful walks along the coast. One moment you are walking high over headlands the next besides the clear blue sea. This is between Osani and Porto.

'424046' door Esther '424046' door Esther

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Birdwalk

Esther

Een hele klim om van het nieuwe deel van Bonifacio te lopen naar het oude stadscentrum. Maar je wordt wel beloond met dit prachtige uitzicht en als het meezit, kom je deze eigenwijze meeuw tegen. Die kruislings met zijn poten over de muur paradeert.

'281816' door bashattum '281816' door bashattum

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Een van de steilste..

bashattum

Op de kaart wordt deze weg afgeraden vanwege het gevaar om de diepte in te rijden. De weg gaat van het plaatsje Piana naar het strand van Ficajola. Gevaarlijk zal zijn, de weg is een enorme aanrader om te rijden. Zowel voor de bestuurder als de passagier / fotograaf.

'417744' door Esther '417744' door Esther

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Aan de haven van...Aj

Esther

Als je in het centrum van Ajaccio loopt ben je binnen no-time aan de haven en kun je de oude havenmuren oplopen. Heerlijk om hier aan het einde van de middag gewoon even de wind door je haren te laten blazen, te staren en natuurlijk plaatjes te schieten ;-)