Corsica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pozzines du Plateau de Coscione

Corsica,
Frankrijk


Corsica wordt niet voor niets lle de Beauté (Eiland van de Schoonheid) genoemd. Het is een klein maar zeer divers eiland met veel natuurschoon.

Het is ook een echte wandelbestemming. Een van de bekenste wandelpaden is de GR20 (Grande Randonnee 20) alleen geschikt voor mensen met een goede conditie! De GR20 doorkruist Corisica van noordwest naar zuidoost, is 200 km lang op een gemiddelde hoogte van 1000 - 2000 meter.

We hebben een goede conditie, wandelen graag maar wisselen dit graag af met andere bezigheden zoals het bezoeken van een stad of relaxen aan het strand. Wij zijn net zo divers als Corsica :-). De GR20 hebben we dus niet gelopen.

Een van de leukste wandelingen die wij gedaan hebben is een wandeling op het Plateau de Coscione (hier loopt ook de GR20 doorheen).
Een gemakkelijke wandeling door een sprookjesachtig landschap. Een licht glooiend landschap met beekjes die tussen opgebolde en met zacht gras bedekte oevers stromen, de pozzines.

Het woord Pozzines komt van de samentrekking van het Corsicaanse woord pozzi (put) en het woord alpiene. Het zijn putjes met helder water die onderling door boven- of ondergrondse beekjes met elkaar verbonden worden. De Pozzines zijn door kort weidegras omgeven, waar koeien, paarden en schapen grazen.

Het was echt fantastisch om hier te wandelen!