Bretagne

'288897' door fandries '288897' door fandries

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Huis tussen rotsen

fandries

Volgens mij het bekendste beeld van Bretagne ,in praktisch alle reisgidsen zie je dit huis tussen de rotsen. In Plougrescant is de plaats als je zelf eens gaat kijken. Op de foto zie je een auto ,wel dat is de auto van degene die in het huis woont,aan de hand van de auto kun je zien hoe groot de rotsen zijn .

'335867' door Ben Toller '335867' door Ben Toller

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Stairs to the Sea

Ben Toller

Deze lange trap liep vanaf de huizen naar de rotsen beneden. Het verschil tussen eb en vloed in Bretagne is enorm: nu kun je via de rotsen het zandstrand bereiken, maar bij vloed denderen de golven over de rotsen en is het aanzicht totaal anders. Deze foto nam ik vroeg in de avond (oktober 2012) en bestaat uit 5 opnames als HDR samengevoegd. De 15 mm fish eye lens is één van mijn lievelingslenzen.

'509106' door MvanderKnokke '509106' door MvanderKnokke

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Schelpen zoeken

MvanderKnokke

Iets waar ik mij uren mee kan vermaken op vakantie schelpen zoeken op het strand.En als het een kiezelstrand is steentjes .Heerlijk ontspannen werk :) Deze hebben we in Bretagne gevonden .

'367531' door soldaat '367531' door soldaat

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Huis tussen de rotsen

soldaat

Dit huis zal niet gauw omvallen. Het staat werkelijk prachtig op dit eiland aan de noord kust van Bretagne. Je vraagt je wel af hoe je op et idee komt om hier een huis te gan bouwen. Je moet er altijd met een boot naar toe, maar je woont er prachtig. Ik zal verklappen dat er een verbinding met het vaste land is gemaakt, getuige de auto die je ziet staan.

'370964' door belande '370964' door belande

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Boten kerkhof...Douar

belande

Voor we deze zomer naar bretagne vertrokken had ik op internet al gelezen dat er in Douarnenez een botenkerkhof te vinden was. Het is een bijzonder gezicht hoe de boten hier hun " laatste rustplaats" vinden. Helaas voor het fotograferen redelijk last van storende elementen maar toch leuk om eens " geschoten" te hebben.

'483021' door TravelGoom '483021' door TravelGoom

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Côte de Granit rose

TravelGoom

La Côte de Granit rose moet je in de avond bewandelen wanneer het zonlicht er voor zorgt dat de kunstzinnige rotsformaties hun naam waar maken. Nabij Perros-Guirec en voor wie wil leuk om overheen te klauteren.

'401737' door Rhodaxx '401737' door Rhodaxx

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Roscoff

Rhodaxx

Een directe verbinding met uw reisreporter vanuit Bretagne. Op de foto een deel van het stadje Roscoff. We namen hier vanochtend de boot naar Ile de Batz, een eiland waar ongeveer 700 mensen wonen die leven van visvangst en het oogsten van zeewier. De tocht duurde nog geen 15 minuten en op het eiland is nauwelijks verkeer. Later op de ochtend trok al de bewolking weg en werd het stralend blauw.

'509115' door TravelGoom '509115' door TravelGoom

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Scheepswrakken Camere

TravelGoom

Het is traditie om de vissersschepen die zo lang hun werk hebben gedaan voor het dorp hun rust te geven op het droge. Rond de haven van Cameret sur Mer tref je daarom de scheepswrakken aan.

'424175' door Esther '424175' door Esther

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Pirateneiland

Esther

In het prachtige plaatsje St. Malo is het heerlijk rondstruinen, er zijn veel keine straatjes met prachtige galeries. Maar ook kun je een prachtige wandeling maken langs de kust en op een van die plekken zie je dan een heus pirateneiland met daarop Fort de Petit Bé. Met eb kun je hier naar toe lopen.

'174414' door willemz '174414' door willemz

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Ballonvaart

willemz

Je mee laten slepen door de verschillende luchtlagen en daarmee een beetje je richting mee te mogen bepalen, geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid.

'305560' door fandries '305560' door fandries

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Europa's hoogste...vu

fandries

In de streek van Bretagne onder een mooie wolkenhemel kon ik deze vuurtoren vastleggen op foto. Aan het eind van de D71 ligi Lilia. Hier heerst de oceaan en met zijn vele inhammen en in dit dunbevolkte gebied kon ik dus dit plaatje 'schieten ' .

'517719' door JoshuaX '517719' door JoshuaX

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Het Douanierspad

JoshuaX

Aan de noordkust van Bretagne heeft Napoleon douanierspaden langs de kust aangelegd om zijn boodschappers een snelle doorgang te verschaffen. De mooiste ligt aan de Cote de Granit Rose waar grote lavarotsen aan de kust zijn geworpen, als ware het door een reus, en vervolgens door mineralen mooi oranje en roze gekleurd zijn. Het is een eenvoudig wandelpad van enkele kilometers wat leidt naar de baai van het plaatsje Ploumanac`h. In de baai ligt centraal een lavarots die er uitziet als een walvis, geflankeerd door een bewoond kasteeltje. Het douanierspad is een absolute aanrader, de vulkaanrotsen hebben allerlei vormen aangenomen waar je je fantasie op los kunt laten.

'368970' door belande '368970' door belande

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Boten kerkhof bretagn

belande

Afgelopen zomer vakantie gevierd in bretagne en kwamen het boten kerkhof tegen in Douarnenez. Bijzonder om te zien. De kust van bretagne is mooi en het tijverschil eveneens bijzonder. verder is de omgeving mooi en doet een beetje denken aan de ardennen.

'460608' door Rhodaxx '460608' door Rhodaxx

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Angele et Tony

Rhodaxx

Een vissershaven in Normandië. De jonge vrouw Angèle heeft zo haar redenen om een nieuw leven te willen opbouwen. Tony , een in zichzelf gekeerde visser houdt haar, ondanks zijn verlangen, op afstand. Hij observeert haar. Zo mooi, zo verwarrend, hij kan maar niet geloven dat ze daar is voor hem… Zien jullie hem in zijn bootje? En zij zit rechts te kijken of de oesters een beetje willen groeien... De foto maakt ik ietsje verderop in Bretagne, Il Cado

'488050' door Rhodaxx '488050' door Rhodaxx

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Ga toch eens naar Île

Rhodaxx

Île de Batz is een eilandje met een mild klimaat aan de Bretonse noordkust. De Bretonse naam is Enez Vaz. Het is echt een bezoek waard als je in Noord Bretagne bent. Je kunt er een leuke dagtrip van maken door vanaf Roscoff de boot te nemen naar het autoloze eiland en daar een fiets te huren of te wandelen. Er zijn ook een paar leuke restaurantjes en na de lunch kan je heerlijk relaxen aan een mooi strandje waar het werkelijk heel erg stil is.

'240547' door pietvr '240547' door pietvr

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Bretagne op zijn...mo

pietvr

Deze foto is genomen in de streek rond Perros Guirec en niet , zoals het lijkt, op een tropisch eiland . Het is een prachtig gebied met veel rotsen langs de kustlijn.

'522431' door TravelGoom '522431' door TravelGoom

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Getijdenkust Brehat

TravelGoom

Je hebt kusten waar je langs wandelt en je hebt kusten waarbij je eigenlijk elk hoekje zou moeten verkennen. Zo ook op het Île de Brehat waar het bij eb er zo uit ziet. Een tussenstop tijdens mijn roadtrip langs de kusten van Bretagne.

'413798' door Sytwinde '413798' door Sytwinde

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Krijtrotsen

Sytwinde

Langs de kust van Le Treport in Normandie deze prachtige stranden bezaaid met rotsen en stenen aan de voet van hoge krijtrotsen. Bij eb zijn de stenen op het strand duidelijk zichtbaar, evenals de achter gebleven krabbetjes.

'403593' door Rhodaxx '403593' door Rhodaxx

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Wisselvallig

Rhodaxx

Zo aan het eind van de zomer is het weer ook in Bretagne niet meer heel erg stabiel. Maar weken achter elkaar blauwe luchten gaan ook vervelen. In elk geval leverde deze flinke bui een dubbele regenboog op, het blijft een mysterieus gezicht.

'316202' door TravelGoom '316202' door TravelGoom

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Kustpad

TravelGoom

Vele kustpaden in Bretagne. De een nog mooier dan de anderen. Langs of boven de rotsen, altijd met prachtige vergezichten. Hier bij Dinard met uitzicht op de kleine eilandjes voor St. Malo.

'409950' door Rhodaxx '409950' door Rhodaxx

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Strand

Rhodaxx

Waar kan je liggen in het zand totdat je hele lijf verbrandt Waar kan je zuipen als een beest, waar vind je vrienden voor elk feest Waar kan je zwemmen als een rat, waar word je zelfs van binnen nat Dat is aan de rand van Nederland Dat is aan ons onvolprezen strand (Boudewijn de Groot) Maar dit strand fotografeerde ik in St. Cast de Guildo Bretagne

'484934' door Rhodaxx '484934' door Rhodaxx

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Op pad in Bretagne

Rhodaxx

Bretagne is vanwege de onzekerheid over het weer niet zozeer geschikt voor liefhebbers van bakken op het strand maar voor het meer sportievere werk is het top. De stranden zijn prachtig en het achterland is ongerept. Je kunt er watersporten, wandelen, fietsen en paardrijden met alle mogelijke ruimte en schoonheid om je heen. Cultureel is het interessant vanwege mooie oude steden en pittoreske vissersdorpjes, de processies en de markten. Ook op culinair vlak biedt Bretagne veel, van crêpes en een eenvoudige boerenkeuken tot uitgebreide visrestaurants waar je heerlijke Fruit de Mer kunt eten.

'496068' door carolienduistermaat '496068' door carolienduistermaat

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Le Mont Saint Michel

carolienduistermaat

Le Mont Saint Michel ligt in een "op een woestijn lijkende" vlakte van zand. Met springtij komt de zee tot aan de voet van de rots. Het getij komt dan zeer snel op. Een ruiter te paard had moeite om de vloed voor te blijven. Niettemin blijft het erg ondiep. Na de springvloed is het erg gevaarlijk om rond het rotseiland van de Mont Saint-Michel te wandelen. Er ligt dan overal drijfzand. Na elke springtij verleggen onderzandse riviertjes zich en de kans op wegzinken in het verraderlijke zand is levensgroot. In 2009 zijn er werkzaamheden gestart om de verzanding ongedaan te maken. Tegelijkertijd werd de parkeerplaats bij de voet van de berg verplaatst naar een plek enkele kilometers voor het eiland. Tevens werd de toegangsweg naar het eiland vervangen door een passerelle, waarover toeristen met een pendelbus naar de ingangspoort van het eiland kunnen worden vervoerd. In de zomer van 2014 was dit voltooid, en nu waren ze bezig de dijk af te graven. Daarna zal Mont Saint-Michel weer een eiland zijn. I.p.v. met de pendelbus kun je natuurlijk ook gaan lopen (wat wij gedaan hebben) of met paard en wagen.

'330954' door TravelGoom '330954' door TravelGoom

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Rotskust Ouessant

TravelGoom

De ruige maar oh zo prachtige rotskust van Ouessant. Gekleurd en getekend door de beukende Atlantische oceaan. Je kunt er heerlijk langs en soms doorheen wandelen (zie evt blog).