Bordeaux

'197626' door JannavEek '197626' door JannavEek

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

een te gekke fontein

JannavEek

Deze fontein op de Quai Richelieu in Bordeaux heet Miroir d'Eau, de water spiegel. De gebouwen in de achtergrond zijn die van de beurs. het is langs de rivier Garonne ter hoogte van de Pont de Pierre (Stenen Brug). Deze fontein is fantastisch! Het is een grote rechthoekige waterbak, het vult met water tot op een hoogte waarin je nog kan waden, het draineert en dat produceert het stoom. Hier een foto van de fontein wanneer het stoomt. Tot ieders' plezier.

'357881' door TinekeLeon '357881' door TinekeLeon

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Kinderen spelen op ee

TinekeLeon

Kinderen spelen op de "Water Mirror" in Bordeaux, Frankrijk. Een prachtige dag in een prachtige stad. De monumentale gebouwen in de stad zijn zeker de moeite waard.

'528944' door erikgriep '528944' door erikgriep

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

De 'Waterspiegel' in.

erikgriep

shot van spelende kinderen bij de Waterspiegel in Bordeaux. Elke paar minuten 'spuit' deze fontein een waternevel omhoog. Dit levert zeer mooie taferelen op.

'557692' door Joanna '557692' door Joanna

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Miroir d'eau

Joanna

Wat een leuke stad is Bordeaux! Niet te groot, niet te klein, leuke -studenten-sfeer, leuke straatjes en pleintjes, leuke winkeltjes en galerietjes, leuke terrasjes en restaurants. En had ik al gezegd dat ze er ook goede wijn hebben? ;-) Enfin, deze foto is genomen op de boulevard van de Garonne, op de 'Place de la Bourse'. Ook leuk trouwens. En mooi ook. Ik heb hier heerlijk in één van de parkjes gezeten, terwijl vlakbij Franse chansons te horen waren. De 'miroir d'eau' zorgt voor prachtige schouwspelen van gebouwen, luchten en mensen. Alors, deze stad is een bezoekje meer dan waard!

'497086' door Suuzer '497086' door Suuzer

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Zomer!

Suuzer

Deze foto maakte ik bij Mont-de-Marsan een stadje gelegen in het departement Landes (regio Aquitanië). Je hebt er het bos van Landes, het grootste bos van West-Europa. De geschiedenis van het plaatsje begint al in de Prehistorie. Uit opgravingen blijkt dat men destijds vooral leefde van de landbouw. Zo zijn er scherven van aardewerk gevonden, maar ook restanten van wat ooit boerderijen moeten zijn geweest. Het is een erg leuk plaatsje om te bezoeken. Het heeft een mooie oude binnenstad met leuke straatjes, een oude Romaanse kapel uit de 12e eeuw, torens van de oude vestigingsmuur. De omringende omgeving is ook de moeite waard om te ontdekken!

'197813' door Bluebird '197813' door Bluebird

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Nogstalgie

Bluebird

Toch maar gekozen voor een stadsbeeld ipv een portret. Dit is de nevelfontein in Bordeaux en geeft pret voor elke leeftijd.

'402185' door JannavEek '402185' door JannavEek

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Onderschatte stad

JannavEek

Bordeaux is een leuke stad! Het is een van oorsprong middeleeuws en heeft een mooi en autovrij oud historisch centrum. Het deel dat ooit binnen de stadsmuren ligt is tussen Place de la Victoria tot Place de la Comédie en Place Pey-Berland en de Garonne. Je vindt er veel oude historische gebouwen en een mooie promenade langs de rivier. Ik sta hier op de Quai Richelieu, daar ga je naar bar Marikita voor een cocktail.

'519151' door konne000 '519151' door konne000

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Nog even zwemmen

konne000

Het was half april in Moliets-et-Maa in Les Landes, de streek tussen Bordeaux en San Sebastian in Spanje. Nog even naar de zonsondergang kijken en zien we daar mensen vliegeren, maar tot mijn verbazing ook 2 mensen die nog even gingen poedelen. Het moet toch nog echt niet warm zijn dat water. Eerlijkgezegd....mij nog niet gezien!!

'282518' door stellerunner '282518' door stellerunner

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Wijn chateau in...Mad

stellerunner

Bij de excursie naar diverse wijn gebieden kwamen we terecht bij Chateau D'arricau Bordes. Wat hebben we daar lekker gegeten zeg. En diverse wijnen gedronken natuurlijk.

'402884' door joycemul '402884' door joycemul

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Nevelig Bordeaux

joycemul

Eén van de mooiste plekken in Bordeaux: Place de la Bourse. Vlakbij de kade ligt een plas water van ongeveer een half voetbalveld groot. Het water is slechts één centimeter diep maar het is heerlijk om even pootje te baden. Wel oppassen, plots kan de plas, die een fontein blijkt te zijn, in werking treden. Uit elke tegel in de plas sproeit het water dan zo’n halve meter hoog. Leuk voor jong, oud en dieren!

'433297' door woja '433297' door woja

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Spiegelbeeld

woja

2013 aan de boulevard van Bordeaux. Deze is de laatste jaren vernieuwd met bijv. een waterspiegel en mist plateau. om de zoveel tijd stroomt er water over het plateau en om de zoveel tijd komt er mist uit de grond.

'399951' door joycemul '399951' door joycemul

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Chique lampen

joycemul

Het Grand Théâtre van Bordeaux, het is een plaatje om te zien. Een operastuk of theatervoorstelling stond niet bij ons in de agenda, dus een kijkje binnen zat er niet in. Toch kon ik vanaf buiten deze mooie kroonluchters zien hangen. Wauw, het zegt al genoeg...

'266493' door CrazyDuck '266493' door CrazyDuck

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

De haven van...Hourti

CrazyDuck

In de streek tussen de Gironde en de Oceaan is het ideaal voor fietsers. Deze foto werd genomen op tijdens een avondmarkt op een plein naast de haven na zonsondergang.

'432773' door Felieke '432773' door Felieke

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Rode wangen halen

Felieke

Als je hoofd vol zit met zorgen is er niets beter dan een stevige wandeling maken op een fris strand. Dit strand was heerlijk uitwaaien. Rust, wind, klein zonnetje... fantastisch.

'433247' door woja '433247' door woja

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Mist en water op de..

woja

Bordeaux (of Bordèu in het Occitaans, 235.178 inwoners, agglomeratie 809.224 (2007)) is een stad in het zuidwesten van Frankrijk. Het is de hoofdstad van het departement Gironde en de regio Aquitanië. Het is de historische hoofdstad van de regio Gascogne. De agglomeratie is georganiseerd in een verband van gemeentes, de Communauté Urbaine de Bordeaux.

'282516' door stellerunner '282516' door stellerunner

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Boomwortels verkleine

stellerunner

Tijdens een bezoek aan diverse wijn producenten in de regio tussen Bordeaux en Toulouse troffen we in het gehucht Projan dit terrasje met boom voor schaduw.Het geeft wel wat problemen om een extra stoel neer te zetten.

'363716' door sent '363716' door sent

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Farmer's supply

sent

I spent one day during working hours with french farmer in the middle of france. He was working on his things i was working with my camera

'462741' door YvanderWeijden '462741' door YvanderWeijden

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Twee stipjes

YvanderWeijden

's Morgens vroeg op een zeer warme dag in Le Porge, vlakbij Bordeaux. Het is net vloed geweest. De golven hebben hun sporen achter gelaten. Het strand maakt zich op voor een nieuwe overvolle dag. De twee mensjes in de verte nemen het er nog even van

'363713' door sent '363713' door sent

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Middle of nowhere

sent

I forgot name of this place. It's in Boreaux area. I stayed with farmers for a week. Going everystep after farmer and being surprise every time :)

'382968' door rendua '382968' door rendua

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Dune Du Pyla

rendua

In het westen van Frankrijk nabij Gironde ligt de hoogste duin van Europa. Heel apart om te zien en hoog. Je moet even wat treden nemen naar boven, maar dan wordt je getrakteerd op een geweldig uitzicht.

'480904' door JannavEek '480904' door JannavEek

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Fontein Miroir d'Eau.

JannavEek

Als je in Bordeaux bent sla dan een bezoek aan de fontein op de Quai Richelieu niet over: Miroir d'Eau, vertaald de waterspiegel. Deze fontein is fantastisch! Het is een grote rechthoekige waterbak, het vult met water tot op een hoogte waarin je nog kan waden, het draineert en dat produceert het stoom. Bijna surrealistisch doet het aan, ook door de classicistische (beurs-)gebouwen er voor. Je vindt 'm aan de rivier Garonne ter hoogte van de Pont de Pierre (Stenen Brug).

'363715' door sent '363715' door sent

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Wedding

sent

French love story. very tragic but i hope everything was ends with happy end.

'218917' door Bartols '218917' door Bartols

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Blusvliegtuig Lac de.

Bartols

Een blusvliegtuig in Frankrijk bij Lac de Lacanau. In de zomer (2009) kan het flink droog worden in deze gebieden. Maar er is wel stralend weer in deze tijden. Ideaal als je met één auto voor een korte tijd van mooi weer wilt genieten en dicht bij de kust wilt zitten.

'432771' door Felieke '432771' door Felieke

FrankrijkBordeaux

FrankrijkBordeaux

Nieuw leven op het...

Felieke

Dit is nieuw leven op het strand bij Soulac sur Mer bij Bordeaux in de buurt. De voorjaarszon deed wonderen. Hoewel het koud was, was het heerlijk op het strand. Ik vond de kleuren zo mooi!