Alpen en de Jura

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Slapen bij Lac Blanc

Alpen en de Jura,
Frankrijk


Zondagavond exact 3 weken geleden logeerden wij in de berghut Refuge du Lac Blanc. In Covid-tijd niet handig om met 20 mensen op 1 slaapzaal te overnachten zonder ventilatie, maar we hebben de gok voor één keer genomen, nadat we ons al 1,5 jaar heel stikt aan alle maatregelen hebben gehouden..... we wilden zo graag van dit waanzinnige mooie uitzicht genieten tijdens zonsopkomst en -ondergang! Op deze plek mag je niet wild kamperen, omdat het beschermd natuurgebied is. Je kunt dus wel overnachten in de berghut die direct aan het meer gelegen is.
Gek genoeg waren we de enigen die 's avonds buiten waren om de zonsondergang te fotograferen en de volgende ochtend ook toen we om 5 uur zachtjes uit de slaapzaal wegslopen.
Al fotograferend liep achter ons een groepje steenbokken weg. Ik zal deze prachtige plek niet snel vergeten.... ondanks dat dit Frankrijk is en slechts 1000 km van huis, voelde het even of we in Patagonië stonden.
Voor de bergenthousiastelingen onder ons: de berg uiterst rechts op de foto die je (nog verlicht) in de verte ziet liggen is de top van de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa.