Alpen en de Jura

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Overstekend wild (2)

Alpen en de Jura,
Frankrijk


Vorige week maandag waren we nog in Frankrijk. We hadden hoog op de berg in een hut overnacht en moesten 's morgens vroeg afdalen, want diezelfde dag moesten we nog naar huis rijden - de volgende dag werden we allebei weer op het werk verwacht. Na een prachtige zonsopkomst startten we aan onze afdaling toen plotseling een steenbok over het sneeuwveld stoof.....wij hadden haar niet gezien, maar zij ons blijkbaar wel. Niet lang daarna kwam er ook nog een klein steenbokje achteraan. Moederbok liep naar de rand..... beter kon niet met uitzicht op het Mont-Blanc massief. En terwijl ik druk foto's aan het schieten was, dwarrelden er opeens ook nog een paar vlokjes sneeuw in de lucht.... blijkbaar kon het toch nóg beter!!
Dit was nog even een mooie uitsmijter van onze vakantie. Het was net alsof ze ons nog even gedag kwamen zeggen op deze laatste vakantieochtend. Voor mij vaak een reden om me wat 'blue' te voelen omdat de heerlijke tijd er weer opzit, maar in dit geval was dat gevoel direct weg.
Wildlife is vaak een belangrijk onderdeel van onze reizen. Geef ons twee steenbokken in Covid tijd en het voelt alsof we tussen een kudde olifanten op de savanne staan!