Alpen en de Jura

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

MegaStructures

Alpen en de Jura,
Frankrijk


de Aiguille du Midi is een bergtop van 3842 meter hoog nabij de Mont Blanc. Vanaf dit punt starten de klimmers vaak de tocht naar de top van deze Witte Berg. Ooit was het ook het hoogste bergstation ter wereld waar je met een kabelbaan kan komen, maar die eer ligt inmiddels al een tijd in China.
Een ding is zeker: de uitzichten vanaf Aiguille du Midi zijn spectaculair en ook het bergstation zelf is spectaculair te noemen. Het blijft bijzonder om te zien hoe mensenhanden zo'n constructie hebben kunnen vervaardigen in de berg en naar de top. We zijn afgelopen vakantie om 06:30 uur omhoog gegaan....buiten een handjevol klimmers waren er toen nog geen andere toeristen. Rond 09:00 uur kwamen pas de eerste niet-klimmers boven, hier zichtbaar op de loopbrug. Buiten dat er verschillende viewpoints zijn, waarbij je alle grote reuzen in Italië en Zwitserland kan zien, zijn er binnen in het bergstation ook diverse interessante exposities en fototentoonstellingen.
Op de foto zie je slechts een deel van het bergstation. Vanaf het deel dat in de berg ligt, gaat er binnen een lift die je naar de top brengt.