Alpen en de Jura

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lac de l’Eychauda

Alpen en de Jura,
Frankrijk


Zuidoostelijk van Grenoble liggen Les Ecrins, de zuidelijke uitlopers van de Franse Alpen. Parc des Ecrins is een Nationaal Park, dus beschermd natuurgebied en bijzonder ongerept. Zo zijn er in het oosten van de Ecrins bijvoorbeeld geen liften/gondels, wat er mede voor zorgt dat het hier zelfs in het hoogseizoen vrij rustig is. Als je hier in september bent dan heb je het nationaal park nagenoeg voor jezelf.
Wil je omhoog naar de bergmeren of gletsjers, dan betekent dat dus ook dat er maar één manier is, en dat is steil op eigen kracht omhoog klimmen. Ik kan hier enorm van genieten. Onderweg hebben we veel gemzen gezien. Dit prachtige gletsjermeer ligt op ca. 2500 meter. De wandeling start op ca. 1500 meter. Voor het mooiste uitzicht moet je vanaf de voet van het meer nog een paar honderd meter extra omhoog klimmen - maar er wacht dan wel een mooie beloning aan je voeten.
In dit gebied ligt één van de mooiste campings die we ooit in de Alpen zijn tegengekomen: Camping Ailefroide. Als je je tent openritst, zie je de besneeuwde bergtoppen die de camping omringen. Voordeel van deze regio is, is dat het weer vaak beter is dan in de noordelijker gelegen Alpen.