Alpen en de Jura

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De top van de Ceres in maanlicht

Alpen en de Jura,
Frankrijk


1,5 week geleden zijn wij teruggekomen van onze vakantie die we hebben doorgebracht in de Haute-Alpes (het zuidelijke deel van de Franse Alpen). We hebben hier o.a. een kleine week doorgebracht in Valée de la Clarée - een geliefd gebied door de Fransen, maar volgens hen nog niet echt ontdekt door buitenlandse toeristen.

Ik heb vorige week ook al een foto geplaatst van dit bijzonder mooie gebied met bijgaande tekst.
Dit is echt een prachtig wandel/mountainbike gebied. Het is een beschermd natuurgebied en staat bekend om de dolomiet-achtige pieken. We waren eigenlijk nog een aantal weken te vroeg - medio oktober transformeert dit gebied tot een geel herfstfestijn, als alle lariksen verkleuren.
Deze foto is rond 06:00 uur genomen langs de rivier Clarée - net voor zonsopkomst, maar nog in het laatste licht van de maan.
Op dit punt starten veel wandelingen. Geen zin in wandelen? Langs de rivier is het ook heerlijk vertoeven - zeker omdat het in dit gebied vaak zonniger is dan in de noordelijker gelegen Alpen.

Wij hebben geslapen op de campsite van Huttopia Clarée - waanzinnig mooi gelegen, direct gelegen aan de rivier Clarée, midden in de bossen en met rondom bergen. Je kunt hier ook een safaritent huren (35,- per nacht buiten hoogseizoen), compleet met badkamertje in de tent, keuken en buitenkeuken, een lekker bed en een gietijzeren houtkacheltje in de tent - want 's nachts kan het hier in het naseizoen flink afkoelen.