Alpen en de Jura beste reistijd

Het weer in de Alpen en de Jura

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Alpen en de Jura te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de Alpen en de Jura? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de Alpen en de Jura

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Alphen en de Jura:

 

Reisadvies
Voor de Alpen en de Jura geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
8 mei Feest van de overwinning, 14 juli Nationale Feestdag, 11 november Wapenstilstand.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Alpen en de Jura

Beste foto's & tips van Alpen en de Jura

'544073' door Sanderopreis '544073' door Sanderopreis

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Kamperen onder de...s

Sanderopreis

Wat slaapt het toch heerlijk in een tentje onder de sterren. In Vallee de la Claree is relatief weinig lichtvervuiling, waardoor het er goed mogelijk is de melkweg te zien en fotograferen. En in de herfst hoef je niet te wachten tot laat in de avond of diep in de nacht. Tussen zeven en acht is de melkweg al goed te zien!

'407341' door Schopman '407341' door Schopman

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Nevelflarden rond...r

Schopman

Ik maakte deze foto nabij de westoever van het Lac de Chalain, ter hoogte van het dorpje Villard-sur-l'Ain. Het lac de Chalain is een van de mooiste meren in de Jura en het ligt ongeveer 28 km ten oosten van het stadje Lons-le-Saunier. Het landschap van de Jura is overwegend lieflijk en voor mij gaat er een grote bekoring van uit. Er zijn veel meren en bossen en vooral in de herfst is er vaak mist of nevel. Zo ook op de dag dat ik deze foto maakte. De sfeer was verstild en mysterieus.

'88826' door hillebrand '88826' door hillebrand

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Cascade de Tufs

hillebrand

Dit is een overzichtsfoto van de cascades de tufs bij Les Planches. Het lijkt net of de waterval "zomaar" uit het niets te ontstaan. Dit soort watervallen zijn op verschillende plekken in de Jura te zien. De waterval bij Baume les Messieurs is ook erg fraai. Groeten Hillebrand

Laat kaart zien

Laatste Alpen en de Jura artikelen

Is dit de langste zwarte skipiste ter wereld?

Dit is waarschijnlijk de droom van iedere skiër en snowboarder: anderhalf uur onafgebroken afdalen door ruige natuur. Weet echter waar je aan begint, want uitrusten is er niet bij.

Dit is waarschijnlijk de droom van iedere skiër en snowboarder: anderhalf uur onafgebroken afdalen door ruige natuur. Weet echter waar je aan begint,...