Zuid Finland image

Zuid Finland


Beste reistijd

Zuid Finland
Finland
Timvanthul

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Zuid Finland

Het weer in Zuid Finland

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zuid Finland te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zuid Finland? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Zuid Finland

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Finland:


 

De beste reistijd voor Finland is maart en augustus. Ga je voor de sneeuw naar het noordelijke Lapland, plan je trip dan rond eind februari en maart, de dagen zijn dan weer langer, de zon laat zich weer af en toe zien, maar er ligt nog wel een lekker pak sneeuw. Er bestaat dan ook een grotere kans dat je een glimp opvangt van het spectaculaire poollicht. Ga je voor een groen Finland, sla het voorjaar over: het kan dan erg modderig zijn door al het smeltwater. De zomer is dan de beste tijd. Let wel op: Door de vele meren in Finland zijn er zeer veel muggen, die je vooral in juni en juli niet met rust laten. Augustus is niet zonder muggen, maar wel de beste keus.