Oulu beste reistijd

Het weer in Oulu

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Oulu te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Oulu? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Oulu

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oulu:


 

De beste reistijd voor Oulu is maart en augustus. Ga je voor de sneeuw naar het noordelijke Lapland, plan je trip dan rond eind februari en maart, de dagen zijn dan weer langer, de zon laat zich weer af en toe zien, maar er ligt nog wel een lekker pak sneeuw. Er bestaat dan ook een grotere kans dat je een glimp opvangt van het spectaculaire poollicht. Ga je voor een groen Oulu, sla het voorjaar over: het kan dan erg modderig zijn door al het smeltwater. De zomer is dan de beste tijd. Let wel op: Door de vele meren in Oulu zijn er zeer veel muggen, die je vooral in juni en juli niet met rust laten. Augustus is niet zonder muggen, maar wel de beste keus.


Reisadvies
Voor Oulu geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
21 juni Midzomeravond, 1 november Allerheiligen, 6 december Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Oulu

Beste foto's & tips van Oulu

'453435' door rickieboy31 '453435' door rickieboy31

FinlandOulu

FinlandOulu

Het Stille Volk

rickieboy31

Dit stille volk woont al sinds jaar en dag in het Finse dorpje Suomussalmi. Het is nog nooit iemand gelukt contact te leggen met dit timide volkje.

'295369' door vivelafem '295369' door vivelafem

FinlandOulu

FinlandOulu

Op weg naar Noord...F

vivelafem

Op weg naar Noord Finland...het ijs is al behoorlijk dik. Het rode bootje heeft net de loods afgezet bij het vrachtschip waarop ik zat. Niet veel later zaten we vast in gigantisch dik ijs waardoor een ijsbreker ons 'vrij' moest maken. Uren hebben we vastgelegen in het ijs. Wat een mooie ervaring was het, de kou, het landschap, het geluid van brekend ijs...

'342259' door moma '342259' door moma

FinlandOulu

FinlandOulu

Het wordt weer licht

moma

De midzomers in het hoge noorden zijn heel bijzonder. De zon gaat niet meer helemaal onder en je hebt de hele dag 'daglicht'. Ook de kleurstellingen zijn door de warmte apart. Wanneer ik zelf naar deze foto kijk verlang ik toch wel weer naar die zon.

Laat kaart zien