Oost Finland

De hele oostkant van Oost Finland grenst aan Rusland. Maar kennis met de Samicultuur in het uiterste noordoosten, ga het nationale dier, de beer, spotten in de bossen bij Kuusamo of vermaak je in de Finse Merenvlakte in het zuidoosten. In dit gebied liggen zo'n 60.000 meren. Keuze genoeg dus.

Informatie over Oost Finland

Beste foto's & tips van Oost Finland

'457158' door Doekemeijer '457158' door Doekemeijer

FinlandOost Finland

FinlandOost Finland

Europese bruine beer

Doekemeijer

Een aantal jaar geleden ben ik met een fotoreis naar Nooroost Finland mee geweest om daar de Europese bruine beer te fotograferen. 2 nachten hebben we in een shuilhut doorgebracht. Zeer de moeite waard! Ondanks dat er op de plek waar de schuilhut staat, voer neergelegd wordt voor de beren is het toch altijd afwachten of ze komen.

'199653' door Dapau '199653' door Dapau

FinlandOost Finland

FinlandOost Finland

Naderend Onweer

Dapau

In de week voorafgaand aan onze Mongolië reis verbleven we nog even in Finland. Aan een toen nog windstil meer is deze foto gemaakt met in de verte naderend onweer. Op de lens zat een ND filter om de sluitertijd te verlengen. Eind juli was het nog niet helemaal donker om middernacht (foto is verder niet bewerkt)

'216956' door Dapau '216956' door Dapau

FinlandOost Finland

FinlandOost Finland

Luchtspiegeling

Dapau

Een plaatje uit het land van 1000 meren, gemaakt in de zomer na een zonnige dag. Tegen middernacht is de zon nog niet onder. Inmiddels zijn de meeste meren alweer dichtgevroren en kun je er prachtige schaatstochten maken.

Laat kaart zien