Tartu beste reistijd

Het weer in Tartu

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Tartu te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Tartu? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Tartu

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Tartu:De beste reistijd voor Tartu is juni en augustus. Tartu is een vrij noordelijk gelegen land dat warmer is dan je zou verwachten. De lange kustlijn wordt namelijk aangetikt door warme zeewinden. Van mei t/m juli ligt de temperatuur tussen de 15°C en 20°C. De rest van het jaar wordt gekenmerkt door vrij veel neerslag en een gemiddelde maximaal temperatuur die onder nul ligt.


Reisadvies
Voor Tartu geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
23 juni Overwinningsdag, 24 juni Midzomerdag, 20 augustus Dag van de hernieuwde onafhankelijkheid.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement.

Informatie over Tartu

Beste foto's & tips van Tartu

'244979' door pkoelewijn '244979' door pkoelewijn

EstlandTartu

EstlandTartu

St Jan

pkoelewijn

In Tartu, de enige universiteitsstad van Estland( ca 20.000 studenten) bevindt zich de Lutherse St Jan's kerk. Aan de buitenkant van de kerk en binnenin bevinden zich meer dan 100 terracottabeeldjes. De kerk werd in de tweede wereldoorlog bijna verwoest en is pas een paar jaar geleden prachtig gerestaureerd. Op de foto een detail van de voorgevel (zie ook mijn tip over Tartu).

'93727' door janie '93727' door janie

EstlandTartu

EstlandTartu

Vader en zoon

janie

Dit beeld is ontworpen foor Ulo Oun en was klaar in 1977, maar kwam pas in Tartu in 2004. De ontwerper heeft zichzelf afgebeeld met zijn anderhalfjaar oude zoon. Ze zijn beide even groot, dit staat voor evolutie en vooruitgang.

'244702' door pkoelewijn '244702' door pkoelewijn

EstlandTartu

EstlandTartu

De kus

pkoelewijn

In Tartu, de enige universiteitsstad van Estland bevindt zich op de Raekoja Plats (Raadhuisplein) een fontein met een beeld van kussende studenten onder een paraplu. Tartu is een bijzonder gezellig stadje om een dag in door te brengen. (Zie ook mijn tip)

Laat kaart zien