Saarema

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De historie van Saarema in één kasteel

Saarema,
Estland


Estland telt 2000 eilanden, waarvan velen onbewoond. Het grootste eiland is Saarema met als hoofdstad Kuressaare. In deze stad is het enige stenen middeleeuws kasteel van de Baltische Staten, dat nog volledig intact is. Het kasteel met haar hoge gefortificeerde muren wordt extra beschermd door een groot bastion. Om het bastion is weer een gracht, waardoor het kasteel een onneembaar fort werd. (beiden staan helaas niet op de foto).

Als het kasteel in de 19de eeuw door de Russen wordt overgedragen aan de lokale nobelen, krijgt het de bestemming van een toeristische attractie. Hierdoor is zij altijd goed bewaard gebleven en niet als vele andere kastelen in verval geraakt.

In het kasteel zelf is het Saarema museum gevestigd. Via trappen en gangen ga je van de ene naar de andere kamer. Hier staan prachtige vitrinekasten vol met voorwerpen uit de lange geschiedenis van het eiland; van het stenen tijdperk tot en met de jaren ‘90. Tot slot is er In de kelder een uitgebreide fauna sectie met opgezette inheemse dieren. Wie geen kans ziet om een eland in het wild te spotten, kan er hier mee op de foto.

Meer over Saarema kun je lezen op mijn blog bij reishonger.nl.