Lahemaa NP

Estland heeft een aantal bekende natuurparken, zoals het nationale park Karula, Lahemaa, Matsalu, Soomaa en Vilsandi. De bekendste zijn Karula en Lahemaa. Karula werd speciaal opgericht om een landschap met veel meertjes en boerderijen te beschermen. Het overgrote deel van het park is met bossen overdekt. Lahemaa betekent letterlijk ‘land der baaien’, dit kustgebied bevat voornamelijk kliffen en bossen.

Informatie over Lahemaa NP

Beste foto's & tips van Lahemaa NP

'507564' door Trude '507564' door Trude

EstlandLahemaa NP

EstlandLahemaa NP

National Park Lahemaa

Trude

Op ongeveer 40 kilometer ten oosten van Tallinn begint het National Park Lahemaa. Dit is het grootste en oudste nationaal park van Estland. Het bevat een oppervlakte van 725 km2. In het gebied zijn ook veel mooie landgoederen te vinden.

'500994' door Trude '500994' door Trude

EstlandLahemaa NP

EstlandLahemaa NP

Zwerfkeien

Trude

Kasmu is het kleinste van de vier schiereilanden in Lahemaa. Hier liggen langs de kust indrukwekkende grote zwerfkeien die hier na de laatste ijstijd zijn achtergebleven.

'535697' door EvertvW '535697' door EvertvW

EstlandLahemaa NP

EstlandLahemaa NP

Zwerfstenen met mos

EvertvW

Op het Kasmu schiereiland in het Lahemaa nationaal park vind je talloze velden met zwerfstenen aan de kust en in het naaldbos. Je kunt hier heerlijk wandelen en het park is slechts een uur rijden vanaf Tallinn. Hier speelt het licht door het naaldbos mooi op de bemoste ondergrond.

Laat kaart zien