Laanemaa

Laanemaa is een van de vijftien provincies van Laanemaa en ligt in het westen van het land. Het grenst aan de Oostzee in het noorden, Harjumaa in het noordoosten, Raplamaa in het oosten, Pärnumaa in het zuiden, en de provinciale eilanden Saaremaa en Hiiumaa in het westen. De hoofdstad is Haapsalu.

Informatie over Laanemaa

Beste foto's & tips van Laanemaa

'446616' door vulture1960 '446616' door vulture1960

EstlandLaanemaa

EstlandLaanemaa

Postipank - Postiport

vulture1960

In Estland zie je veel van deze mooie houten huisjes met cvan die leuke hekjes ervoor! En een ruime tuinen erbij Deze is nog multifunctioneel kik! Goede onderhouden! Een lust voor het oog!

'549577' door vulture1960 '549577' door vulture1960

EstlandLaanemaa

EstlandLaanemaa

Purekkari neem

vulture1960

Het Noordelijkste puntje van Estand. (Purekkari neem). We hebben door dit prachtige park een fietstocht gemaakt. Fraai landschap veel bos en ook langs de kustlijn. Zelfs gemountainbiked door het bos. Een paar kleine pittoreske plaatsjes. Dit is op het noordelijkste puntje van Estland. De naam betekent Baailand) is het oudste en grootste nationale park in Estland en ligt aan de Finse Golf. Het werd in 1971 opgericht en was daarmee het eerste nationale park in de Sovjet-Unie, waartoe Estland destijds behoorde. Lahemaa omvat een gebied van 72.500 ha, waarvan 47.410 ha op het vasteland en 25.090 in zee. Lahemaa omvat een aantal schiereilanden met tussenliggende baaien, waaraan het gebied zijn naam te danken heeft: oorspronkelijk werd met de naam Lahemaa alleen dit kustgebied aangeduid. Ook omvat het delen van de kalksteenplateaus van Harju en Viru ten zuiden daarvan. Lahemaa is dicht bebost en omvat ook hoogveengebieden, brakke meren en alvars, niet-beboste terreinen met een kalksteenondergrond.

'440131' door vulture1960 '440131' door vulture1960

EstlandLaanemaa

EstlandLaanemaa

Lahemaa rahvuspark

vulture1960

We hebben door dit prachtige park een fietstocht gemaakt. Fraai landschap veel bos en ook langs de kustlijn. Zelfs gemountainbiked door het bos. Een paar kleine pittoreske plaatsjes. Helaas weinig restaurantjes gezien die open waren. Dit is op het noordelijkste puntje van Estland. De naam betekent Baailand) is het oudste en grootste nationale park in Estland en ligt aan de Finse Golf. Het werd in 1971 opgericht en was daarmee het eerste nationale park in de Sovjet-Unie, waartoe Estland destijds behoorde. Lahemaa omvat een gebied van 72.500 ha, waarvan 47.410 ha op het vasteland en 25.090 in zee. Lahemaa omvat een aantal schiereilanden met tussenliggende baaien, waaraan het gebied zijn naam te danken heeft: oorspronkelijk werd met de naam Lahemaa alleen dit kustgebied aangeduid. Ook omvat het delen van de kalksteenplateaus van Harju en Viru ten zuiden daarvan. Lahemaa is dicht bebost en omvat ook hoogveengebieden, brakke meren en alvars, niet-beboste terreinen met een kalksteenondergrond.

Laat kaart zien