Zwarte Woud foto's & tips

'512269' door robgreeve '512269' door robgreeve

DuitslandZwarte Woud

DuitslandZwarte Woud

Duitse waterval

robgreeve

De hoogste waterval van Duitsland ligt het Zwarte Woud namelijk in Triberg. De waterval is 163 meter hoog en valt in 7 stappen naar beneden. Je kan er een leuke wandeling maken die je naar boven voert langs de waterval en door het bos terug naar de voet van waterval. Het is één van de bezienswaardigheden van het Zwarte Woud wat duidelijk te zien is aan de vele toeristen en souvenirs winkels.

'438512' door hilda-1 '438512' door hilda-1

DuitslandZwarte Woud

DuitslandZwarte Woud

Een bankje met...uitz

hilda-1

een bankje met uitzicht, heerlijk van het mooie uitzicht genieten op dit bankje op de Kandel.... een mooi stukje natuur te zien in het Zwarte Woud

'535890' door traveler1996 '535890' door traveler1996

DuitslandZwarte Woud

DuitslandZwarte Woud

Bospad in het Zwarte.

traveler1996

Wandelen? Dan zit je in het Zwarte woud perfect. Er zijn veel wandelroutes, veel bergen en prachtige uitzichten! Het is ongeveer 6,5 uur rijden. Voor natuurliefhebbers dit is echt een grote aanrader!!!

'535883' door traveler1996 '535883' door traveler1996

DuitslandZwarte Woud

DuitslandZwarte Woud

Prachtige oude metro.

traveler1996

Freiberg zelf is al een prachtige stad. Leuke winkels. De oudheid komt naar voren! Openbaar vervoer is er genoeg. Dat zegt de foto hierboven al;)

'561559' door manuele '561559' door manuele

DuitslandZwarte Woud

DuitslandZwarte Woud

Gengenbach

manuele

Gengenbach is nog één van de enkele authentieke Zwarte Woud stadjes : heel gezellig, best rustig met niet al te veel toeristen én met het prachtig kerkje Sankt Mariën in rococo stijl die erg Moors aandoet, waar ik eerder al een foto van plaatste. Het is er erg aangenaam wandelen en zoek dan vooral de kleine straatjes op, waar nog heel veel authentieke werkmanshuisjes te zien zijn. Het stadje kan gerust een romantisch kleinood genoemd worden en zeer de moeite waard om te bezoeken!

'561432' door manuele '561432' door manuele

DuitslandZwarte Woud

DuitslandZwarte Woud

Titisee

manuele

De Titisee is een meer, gelegen in het Zwarte Woud in Duitsland. Het is ontstaan door de Feldberggletsjer, waarvan de in het Pleistoceen gevormde morenen (landvorm gevormd door een gletsjer) nu de oevers begrenzen. De uitstroom van het meer, op 840 m boven zeeniveau, is de rivier de Wutach. Het meer heeft een oppervlakte van 1,3 m2 en een gemiddelde diepte van 20 m. Het stadje Titisee-Neustadt vond ik niet zo bijzonder, nogal toeristisch (maar dan meer het jeugdkamptoerisme); de omgeving is natuurlijk erg mooi : de donkere bossen van het Zwarte Woud en de typische dorpjes van de streek zijn aangenaam en prachtig om te wandelen. Een aanrader vond ik de wandeling vanop de Feldberg (met zijn 1493 m het hoogste punt van het Zwarte Woud) naar het veel kleinere maar stille en afgelegen kratermeertje "Feldsee" : geen andere mensen daar, een lieflijk plekje waarin je je voetjes heerlijk kan laten afkoelen na de hoewel niet lange maar toch wel redelijk pittige wandeling ..

'561901' door manuele '561901' door manuele

DuitslandZwarte Woud

DuitslandZwarte Woud

Titisee 2

manuele

Het hoogste punt in de omgeving van de Titisee is Hochfirst, vanwaar je een heel mooi uitzicht hebt op dit meer en de donkere bossen van het Zwarte Woud. De wandeling ernaartoe is behoorlijk pittig : ze gaat de hele tijd gestaag bergop, bijna zonder rechte stukken; maar je vergeet je ongemak door de hoeveelheid prachtige wilde bloemen (klaprozen, korenbloemen, gentiaan, wilde knoflook en bosuien) en de vele kleurige vlinders die langs het pad te bewonderen zijn .. Met wat geluk spot je een wild zwijn, otter of een lynx. In Titisee-Neustadt starten verschillende wandelingen, goed bewegwijzerd, waaronder deze naar Hochfirst. Bovenop de berg is een chalet gelegen waar je je tegoed kan doen aan de typische Duitse keuken (flammenkuchen!) en een frisse pint :-)