Sleeswijk-Holstein

Sleeswijk Holstein is een perfecte streek voor families, natuur- en watersportliefhebbers natuurliefhebbers. Je hebt er volop dijken, stranden en duinen. Wandel door de natuur, fiets een van de tochten, maak een zeiltrip of vaar met de kano over de rivieren. Een actieve vakantie gegarandeerd. Het is de noordelijkste deelstaat van Sleeswijk-Holstein.

Informatie over Sleeswijk-Holstein

Beste foto's & tips van Sleeswijk-Holstein

'552586' door WKerkhof '552586' door WKerkhof

DuitslandSleeswijk-Holstein

DuitslandSleeswijk-Holstein

Jan van Genten spotte

WKerkhof

Een geweldige plek om Jan van Genten te spotten is niet zo ver bij ons vandaan. Op het eilandje Helgoland in Duitsland is er eigenlijk geen kunst aan. In mei/juni zijn de genten druk bezig met het bouwen van hun nest. Ze vliegen af en aan met nestmateriaal terwijl anderen nog bezig zijn met een partner te zoeken. In de vroege uurtjes als de zon net op is, of laat in de middag heb je niet alleen het mooiste licht, de meeste dagjes mensen zijn dan ook weer naar huis en dus heb je de genten dan bijna voor jezelf alleen! Een top-plek in Europa om dus op safari te gaan!

'494772' door MiekeDeHaas '494772' door MiekeDeHaas

DuitslandSleeswijk-Holstein

DuitslandSleeswijk-Holstein

Zeehondenportret

MiekeDeHaas

Zowel het eiland Helgoland als Dune is autovrij. Op Helgoland zijn met name de jan van Genten te bewonderen en op Dune de zeehonden. Dus geen vieze uitlaatgassen op de eilanden. Er zijn strenge regels mbt de afstanden die je moet houden t.o.v de zeehonden om ze niet te storen. Ik heb genoten op Dune van deze geinige dieren met hun menselijke trekjes. Uren kon ik kijken naar hun gedrag, hun bewegingen, hun speelsheid enz. Vanuit Cuxhaven (Duitsland) vaar je in 2,5 uur naar het eiland Helgoland. En op Helgoland kun je weer een boot nemen naar het kleine eilandje Düne. Binnen 10 minuten arriveer je op Düne. Daar loop je richting strand op zoek naar de zeehonden.

'495013' door MiekeDeHaas '495013' door MiekeDeHaas

DuitslandSleeswijk-Holstein

DuitslandSleeswijk-Holstein

Bruidsschat brengen

MiekeDeHaas

Vanaf de rode rotsklif in Helgoland,is deze foto genomen (zie vorige foto) De Jan van Genten vliegen af en aan om hun nest te bouwen. Hiervoor vissen ze zeewier uit het water. Daarna moet de landing ingezet worden waarbij er veel kans is dat het zeewier afgepikt wordt door een ander Jantje. Want bekvechten kunnen ze. In de vergroting komt Jantje beter tot zijn recht.

Laat kaart zien