Saksen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Elbezandsteengebergte

Saksen,
Duitsland


Een gebergte tussen Duitsland en Tsjechie, nog onontdekt door de grote massa en heel veel wandelpaden. Natuurlijk gaat dit over de Saksische Schweiz. Het gebergte vormt een natuurlijke grens tussen Duitsland en Tsjechië. Deze foto heb ik aan de Duitse kant gemaakt bij zonsopkomst. Je kunt er niet alleen wandelen, maar ook kletteren, met een kajak de Elbe afzakken of gewoon heerlijk genieten van overweldigende natuur.

Het Elbezandsteengebergte, zoals het Ertsgebergte ook genoemd wordt, is een van de spectaculairste wandelgebieden van Europa. Ongeveer 1200 km gemarkeerde wandelroutes leiden door weelderige groene bossen, mystieke dalen, over hooggelegen plateau’s en langs bizarre rotsformaties naar steeds andere en adembenemende panorama’s.

Wat het wandelen in het Elbezandsteengebergte tot een onvergetelijke ervaring maakt, is de enorme verscheidenheid van het landschap in de regio. In een relatief klein gebied liggen hier de meest verschillende landschapsvormen dichtbij elkaar: rotsen, tafelbergen, plateaus, ravijnen en dalen.