Saksen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het ertsgebergte

Saksen,
Duitsland


Duitsland heeft veel te bieden, in ieder geval kan de wandelaar echt aan zijn trekken komen, zeker in het Ertsgebergte. Met een beetje geluk wacht ons nog een mooie herfst en dan is het er echt genieten. Oude bomen laten hun bladeren vallen en een zonsopkomst boven het Ertsgebergte maakt ook op de verwende reiziger vast indruk. Dichtbij huis, corona proef en overweldigende natuur. Nu alleen nog wachten op het verkleuren van de blaadjes.

In het Sächsische Schweiz liggen binnen de grenzen van het nationale park wandelpaden met een totale lengte van zo’n 400 kilometer, circa 50 kilometer aan fietspaden en ruim 12.000 klimroutes. In het hele klimgebied Saksisch Zwitserland liggen ruim 20.000 routes met ruim 1100 bergtoppen, het is het oudste niet-Alpine klimgebied van Duitsland. ( met dank aan Ecotoerisme in Europa)

Wil je net als ik genieten van de zonsopkomst boven de Bastei, er is een hotel op loop afstand van de brug. Maar voor 3 euro kun je met je camper overnachten bij een P R op zo'n 3 km van de attractie.