Saksen beste reistijd

Het weer in Saksen

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Saksen te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Saksen? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Saksen

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Oost Saksen:De beste reistijd voor Saksen is mei, juni en september. Het Duitse klimaat komt grotendeels overeen met het Nederlandse, met neerslagrijke winters en soms warme zomers. Het voorjaar is de tijd bij uitstek om door steden te slenteren en je eerste terrasje van het jaar te pakken. Het land is het gehele jaar goed te bezoeken. In het najaar is Saksen een aanrader,  de bossen kleuren prachtig goud en je omzeilt het massatoerisme.


Reisadvies
Voor Saksen geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
3 mei Dag van de Eenheid en in oktober Oktoberfest in München.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Saksen

Beste foto's & tips van Saksen

'494438' door danielkers '494438' door danielkers

DuitslandSaksen

DuitslandSaksen

Bastei, Saxische...Sc

danielkers

Tijdens een citytrip naar Dresden een uitstapje gemaakt naar de Saxische Schweiz, een gebied tussen Dresden en de Tsjechische grens. Een prachtig natuurgebied met imposante rotsformaties. De Bastei is een rotsformatie met een hoogte van 305 meter en een uitzichtsplatform.

'374667' door Fransvdg '374667' door Fransvdg

DuitslandSaksen

DuitslandSaksen

De vesting Königstein

Fransvdg

Een van de grootste bergvestingen in Europa is de vesting Königstein. Wegens zijn gigantische muurwerk van bijna 2 kilometer lang en een hoogte tot 42 meter waagde geen vijand het om de verdedigingswerken aan te vallen. Het 9,5 hectare grote rotsplateau zie je boven de rivier de Elbe, vlakbij het mooie en moeilijk te veroveren Elbezandsteengebergte. In het midden van het complex liet de beroemde keurvorst August de Sterke een 152,5 meter diepe put maken. Het is de op één na diepste put van Europa en er wordt ook nu nog water uit gehaald. Königstein was niet te veroveren en daarom voelden de Saksische vorsten zich er heel veilig in oorlogstijd. Ze bewaarden hun kunst- en staatsschatten dus op deze plek. (Met dank aan Google.) Een bezoek aan de vesting loont zeker.

'225179' door jeroenow '225179' door jeroenow

DuitslandSaksen

DuitslandSaksen

En nog een...

jeroenow

Nationalpark Harz is een aantal jaren geleden begonnen met de herintroductie van de lynx in de Harz nadat in 1818 de laatste lynx was doodgeschoten... en met succes :-)

Laat kaart zien