Saksen-Anhalt beste reistijd

Het weer in Saksen-Anhalt

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Saksen-Anhalt te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Saksen-Anhalt? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Saksen-Anhalt

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Oost Saksen-Anhalt:De beste reistijd voor Saksen-Anhalt is mei, juni en september. Het Duitse klimaat komt grotendeels overeen met het Nederlandse, met neerslagrijke winters en soms warme zomers. Het voorjaar is de tijd bij uitstek om door steden te slenteren en je eerste terrasje van het jaar te pakken. Het land is het gehele jaar goed te bezoeken. In het najaar is Saksen-Anhalt een aanrader,  de bossen kleuren prachtig goud en je omzeilt het massatoerisme.


Reisadvies
Voor Saksen-Anhalt geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
3 mei Dag van de Eenheid en in oktober Oktoberfest in München.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Saksen-Anhalt

Beste foto's & tips van Saksen-Anhalt

'384484' door Adzam '384484' door Adzam

DuitslandSaksen-Anhalt

DuitslandSaksen-Anhalt

De Brocken (hoogste..

Adzam

De Brocken is met z'n 1142 meter de hoogste berg van Noord Duitsland. Het ligt in het gebied de Harz, een uitstekende plek voor een korte vakantie. Tussen de natuur van de Harz liggen talrijke plaatsen die een historische sfeer uitademen. De top van de berg, voorzien van een hoge zendinstallatie, werd voorheen door de Stasi en het Sovjetleger gebruikt voor spionagedoeleinden. De voormalige grens van West- en Oostduitsland (ijzeren gordijn) liep ongeveer over de top van deze berg. Het is de moeite waard om de top te bezoeken. Voor mensen die het liever niet per voet willen doen biedt de Hartzer Schmalspurbahn uitkomst. Een kaartje naar de top is vanuit Wernigerode niet goedkoop, maar het is zijn geld dubbel en dwars waard om het mee te maken. Verveling komt in dit gebied niet voor, een echte aanrader.

'337987' door Fransvdg '337987' door Fransvdg

DuitslandSaksen-Anhalt

DuitslandSaksen-Anhalt

We hebben een ongeluk

Fransvdg

Tussen 1945 en 1990 was de grensovergang bij Helmstedt (Niedersachsen) - Marienborn (Sachsen-Anhalt) een van de weinige plekken waar je door het IJzeren Gordijn Oost-Duitsland binnen kon komen. Een lokaal lied begint zo: "Marienborn du gottverlassenes Nest, du bist die Grenze zwischen Ost und West." Gelukkig is het IJzeren Gordijn voltooid verleden tijd. Er is nu een museum waar je een beeld krijgt van de krankzinnige situatie daar. Ook diverse vluchtpogingen komen aan bod, onder andere met dit kleine autootje. Iemand lag er verkreukeld achterin om zo illegaal de grens naar het Westen over te komen. Oneerbiedig schoot me daar het lied van The Three Jackets te binnen: ? ? "We hebben een ongeluk gehad met het autootje...." ? ? ( www.youtube.com/watch?v=yDF-8kX0EIw)

'509857' door jacomien '509857' door jacomien

DuitslandSaksen-Anhalt

DuitslandSaksen-Anhalt

Grootste Houten kerk.

jacomien

Op weg naar Goslar, een stad die met zijn vele oude vakwerkhuizen bij de Unesco hoort, komen we door Claustal Zellerfeld. Een van de eerste mooie gebouwen die we hier zien is deze oude houten kerk, de oudste die Europa bezit. "De Marktkerk van de Heilige Geest" is gemaakt van eiken- en dennenhout. Het dak is bedekt met lood. Hij is midden in de dertigjarige oorlog gebouwd en in 2011 heeft hij een uitgebreide renovatie ondergaan. Overigens een leuke stad met meer oude en bijzondere gebouwen. Het is een Universiteits stad. ( Even een opfrisser: De dertigjarige oorlog vond plaats van 1618-1648. Het was een grootschalig conflict tussen de Katholieke en Gereformeerde Staten. veel delen van Europa waren hier bij betrokken.) Tip: de moeite waard om een kijkje te nemen; ook binnen in de kerk vond ik het mooi en interessant!

Laat kaart zien