Ruhrgebied

Deze Duitse regio groeide in de industriële revolutie uit tot een van de grootste industriegebieden van Europa. Onze Rotterdamse haven is onder andere zo uit de kluiten gewassen doordat het Ruhrgebied het achterland vormt. De afgelopen decennia onderging het gebied wel een hele metamorfose, de zware industrie heeft plaats gemaakt voor moderne en minder vervuilende bedrijven. Ook door veel groen en dergelijke te plaatsen werd het Ruhrgebied steeds leefbaarder. Nu is het er zo dichtbevolkt dat je het openbaar vervoer bijna niet beter kan.

Informatie over Ruhrgebied

Beste foto's & tips van Ruhrgebied

'502505' door marleenhuijsmans '502505' door marleenhuijsmans

DuitslandRuhrgebied

DuitslandRuhrgebied

Verlaten Hoogovens

marleenhuijsmans

In Duisburg ligt het Landschaftspark Duisburg-Nord. Dit is een openbaar park waarin een hoogovencomplex ligt dat sinds 1985 niet meer in gebruik is. Het is een complex waar je heerlijk kunt ronddwalen, de historie van het Ruhrgebied ziet en mooie foto's kunt maken. Er zijn verschillende uitzichtpunten waar je naar boven kunt. Het leuke is dat je even verderop het huidige industriegebied in gebruik kunt zien liggen. Daarnaast zijn in het park verschillende horecagelegenenheden en worden er ook festivals en andere evenementen gehouden. Er zijn speeltuintjes voor kinderen aangelegd en je kunt er bijvoorbeeld ook een klimmuur beklimmen.

'529862' door reysigers '529862' door reysigers

DuitslandRuhrgebied

DuitslandRuhrgebied

Villa Hugel

reysigers

Plaatste ik in mijn vorige foto een deeltje van het interieur van Villa Hugel, nu een foto in zijn geheel. Villa Hügel in Essen is een voormalige residentie van familie Krupp. ( voormalige staal en gietijzer fabrikant). De bouw van de villa werd voltooid in 1873 en 3 generaties lang bleef deze enorme villa in de familie. Sinds 1955 worden in Villa Hügel verschillende kunst tentoonstellingen gepresenteerd en de ruimtes zijn open voor bezoekers. Hiervoor moet een kaartje van € 3,- betaald worden (kinderen onder de 14 jaar gratis), waarmee je ook toegang hebt tot het prachtige park waarin de villa ligt. Om de villa te bezichtigen ben je overigens wel even zoet: Deze heeft 269 kamers en is gelegen in een park van 28 hectare groot. Niet alle kamers zijn te te bezichtigen. Een gedeelte van de villa is museum

'529828' door reysigers '529828' door reysigers

DuitslandRuhrgebied

DuitslandRuhrgebied

Eengezinswoning ??

reysigers

Gisteren bracht ik een bezoek aan Villa Hügel in Essen,een voormalige residentie van familie Krupp. ( voormalige staal en gietijzer fabrikant). De bouw van de villa werd voltooid in 1873 en 3 generaties lang bleef deze enorme villa in de familie. Sinds 1955 worden in Villa Hügel verschillende kunst tentoonstellingen gepresenteerd en de ruimtes zijn open voor bezoekers. Hiervoor moet een kaartje van € 3,- betaald worden (kinderen onder de 14 jaar gratis), waarmee je ook toegang hebt tot het prachtige park waarin de villa ligt. Om de villa te bezichtigen ben je overigens wel even zoet: Deze heeft 269 kamers en is gelegen in een park van 28 hectare groot. Niet alle kamers zijn te te bezichtigen. Een gedeelte van de villa is museum Hier een klein detail van de villa. Eengezinswoning. Dat is de nuchtere beschrijving in het plaatselijke kadasterregister. Daarachter gaat een koninklijk paleis schuil: 269 kamers, 8100 m2 woonoppervlak, met eromheen een groot park van 28 hectare, schilderachtig gelegen aan de Baldeneysee. Even openen aub.

Laat kaart zien