Rijnland-Palts

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rhein in Flammen

Rijnland-Palts,
Duitsland


Rhein in Flammen is een vuurwerkspektakel dat jaarlijks terugkeert op de derde zondag van September. Beide dorpen Sankt Goar en Sankt Goarshausen gelegen aan de 2 de grootste Duitse rivier de Rijn. Trekken jaarlijks duizenden bezoekers om dit vuurwerk evenement te bewonderen. De bergen en bossen rondom de rivier vormen een podium waardoor je op de eerste rij zit. Vanop beide kasteelburchten op de overs, alsook vanop een ponton wordt het vuurwerk afgevuurd. Wat voor zowel een magnifiek visueel als akoestisch spektakel zorgt. De legende van de Loreley rots maakt het allemaal wat mystieker.

De Loreley is een 132 meters hoge rots die in de Rijn ligt. Op dit punt maakt de rivier een scherpe bocht waardoor een sterke stroming ontstaat. De vele schepen die hierdoor zijn gezonken vormden vroeger tot veel volksverhalen en een legende.
Op de rots zouden ooit drie mooie nimfen gewoond hebben, nadat mensen de oevers begonnen te bewonen werden de nimfen verjaagd. Eentje bleef erover en zinde op wraak, met haar lange gouden haren, haar schoonheid en een treurige maar prachtige zang betoverde ze de schippers en lokte ze naar de Loreley. Die uiteindelijk te pletter sloegen tegen de rots.

Onderaan de rots staat een standbeeld van de nimf die door heel wat toeristen wordt bezocht. Op de Loreley is ook een uitzichtsplatform.