Rijnland-Palts image

Rijnland-Palts


Beste reistijd

Rijnland-Palts
Duitsland
Ingetje

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Rijnland-Palts

Het weer in Rijnland-Palts

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Rijnland-Palts te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Rijnland-Palts? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Rijnland-Palts

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Duitsland:De beste reistijd voor Rijnland-Palts is mei, juni en september. Het Duitse klimaat komt grotendeels overeen met het Nederlandse, met neerslagrijke winters en soms warme zomers. Richting het zuiden van Duitsland wordt het klimaat echter wel iets aangenamer in de zomer. Daar kan de temperatuur flink oplopen, helemaal als de föhnwind door het land waait. Het voorjaar is de tijd bij uitstek om door steden te slenteren en je eerste terrasje van het jaar te pakken. Het land is het gehele jaar goed te bezoeken. In het najaar is Duitsland een aanrader,  de bossen kleuren prachtig goud en je omzeilt het massatoerisme.