Rijnland-Palts

Rijnland-Palts is een deelstaat in het zuidwesten van Rijnland-Palts, aan de grens met Frankrijk, Luxemburg en België. De hoofdstad van Rijnland-Palts is Mainz. Enkele bezienswaardigheden van de deelstaat zijn het plaatsje Cochem en de steden Koblenz en Trier.

Informatie over Rijnland-Palts

Beste foto's & tips van Rijnland-Palts

'459218' door dennisenroel '459218' door dennisenroel

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

A Knight's Tale

dennisenroel

Dit is Burg Eltz, gelegen in het stroomgebied van de Moezel in Duitsland. Het is een prachtig onderhouden kasteel, dat in een zeer groene omgeving ligt. De wandeling ernaartoe is eveneens de moeite waard. A Knight's Tale is een Amerikaanse actie/komediefilm uit 2001. De film ontleent zijn titel aan The Knight's Tale, een verhaal uit The Canterbury Tales van Geoffrey Chaucer. Het gaat over de strijd in de middeleeuwse riddertoernooien.

'481655' door gerardmeuffels '481655' door gerardmeuffels

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

Kastelen en oude...Du

gerardmeuffels

In Duitsland ca.2 1/2 uur van de Nederlandse grens vindt je het UNESCO Werelderfgoed Boven Midden-Rijndal. Je vindt er langs beide zijde van de Rijnoever vele kastelen en mooie oude steden met vele vakwerkhuizen en oude kerken Deze liggen tussen Koblenz en Rüdesheim am Rhein - Bingen (65km) Koblenz een oude Romeinse stad is een goed startpunt. In de stad vele oude monumentale gebouwen vaak in Duitse stijl. Loop langs de Rijnboulevard en kom langs het Keurvorstelijk slot, Pruisisch regeringsgebouw, zie aan de overzijde op 118m hoogte de grote vesting Ehrenbreitstein en eindig bij het Deutsches Eck met keizer Wilhelm monument waar Rijn en Moezel bij elkaar komen. Je kan via de provinciale wegen aan beide zijde van de Rijn lhet gebied verkennen. Bij diverse kastelen kan men een rondleiding maken. Enkele moet men zeker bezoeken. De hoogteburcht Marksburg in het stadje Braubach is er een van. Deze is nooit verwoest geweest in de 700 jaar dat deze bestaat. Bij Kaub midden in de Rijn zie je Burg Pfalzgrafenstein die gebruikt is om tol te heffen. Je kan hier met een bootje naar toe. Ga ook naar burcht Rheinstein bij Trechtingshausen gebouwd 14de eeuw als vorstelijk zomerverblijf op een steile rots. Hier zie je in neogotische gebouwen, mooie bewerkte glasramen, wand en plafondschilderingen, kanonnen en wapenuitrustingen. Verder mooi uitzicht op de Rijn. In Koblenz-Stolzenfels heb je Schloss Stolzenfels op een beboste heuvel. Via een klimmend pad loop je in 15 min. ernaar toe vanaf de Rijnoever. Rond het slot een landschapspark die vrij toegankelijk is. Voor kasteeltuin en slot moet je entree betalen. Je ziet er diverse historische kamers, ridderzaal en koninginnenkamer. Men kan met de auto maar ook in een rustig tempo met een rondvaartboot de Rijn afgaan. Men kan in vele plaatsen in en uitstappen om zo ook de diverse plaatsen met kastelen die men tegenkomt te bezoeken. Of ga wandelen met behulp van wandelroutes die uitgezet zijn. Tip: Ga met de boot van Koblenz tot Bacharach am Rhein. Wandel door het romantisch oud stadje omgeven door een stadsmuur uit de 14de eeuw met vele vakwerkhuizen en boven het stadje Burg Stahleck. Vanaf Bacharach kan je terug naar Koblenz met de trein. Men kan overnachten in Burg Stahleck en bij vesting Ehrenbreitstein. Dit zijn jeugdherbergen. Hotels bij Burcht Liebenstein bij Kamp-Bornhofen en Burcht Schönburg in de gelijknamige plaats.

'491337' door Suuzer '491337' door Suuzer

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

Fietsen door het...Mo

Suuzer

Een paar jaar geleden ben ik een weekend naar Ediger Eller geweest, fietsen mee, omdat het gebied langs de Moezel zich uitstekend leent om te fietsen. Het terrein is vrij vlak met af en toe een lichte daling of stijging. Prachtige fietsroutes kun je vinden bij het toeristenbureau. Je fietst tussen de wijnvelden en door de bossen op mooie paden. De natuur is er prachtig. Je kunt fietsen naar leuke wijndorpjes die met de auto niet zijn te bereiken. Je kunt er ook fietsen huren trouwens.

Laat kaart zien